SEGRE

MÚSICA TRADICIONS

Les Completes, una festa amb diploma

El tradicional oratori de Cervera va estrenar ahir a la nit el títol de Festa d’Interès Nacional atorgat per la Generalitat || L’església de Santa Maria es va omplir en l’acte central del Santíssim Misteri

L’església de Santa Maria es va omplir de gom a gom per escoltar el tradicional oratori.

L’església de Santa Maria es va omplir de gom a gom per escoltar el tradicional oratori.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora general de Cultura Popular de la Generalitat, M. Àngels Blasco, va manifestar ahir a Cervera que la declaració de les Completes com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional “suposa un reconeixement a tota la ciutat: els seus músics, cantants i veïns; que han sabut mantenir fins avui aquesta tradició”. Per a Blasco, aquest reconeixement –l’entrega de diplomes del qual a la parròquia i al patronat de les Completes va precedir el concert– servirà també perquè aquesta tradició superi l’àmbit local. Així mateix, el rector de Cervera, Xavier Romero, va recordar que la celebració del Santíssim Misteri es remunta al 1540 i que, ja el 1623, el papa Gregori XV va reconèixer aquesta celebració, per la qual cosa “cal agrair a tots els veïns de la ciutat ser part d’aquest projecte i del seu reconeixement”.

La interpretació de l’oratori de Les Completes va donar ahir a la nit la sortida a les festes d’hivern de la capital de la Segarra després que el director de l’agrupació coral, Christian Terribas, recités la glossa històrica de la festa. Xavier Puig, que des de fa 23 anys dirigeix l’obra, va ser l’encarregat de començar la 174 edició.

L’oratori va reunir ahir a l’escenari del temple 120 cantants i 40 músics del Conservatori

Según Joan Riu, membre del patronat de les Completes, aquesta celebració va tenir ahir un reconeixement a tota la ciutat, que ha sabut mantenir de forma inalterada aquesta tradició i que per això va omplir de nou el temple gòtic de Santa Maria.

L’oratori de Les Completes és l’acte central de les festes i convoca a l’escenari 120 cantants de l’agrupació coral i 40 músics del Conservatori. El concert va finalitzar amb el Ball de l’Àliga, amb música de la banda del Conservatori creada i dirigida per Xesco Grau. En aquesta edició la celebració va comptar amb la presència del bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, i de la diputada i portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs.

L’Escolania de Montserrat actua demà

L’Escolania de Montserrat es traslladarà demà fins a Cervera en el marc de la celebració del 50 aniversari de la Coral Infantil Nova Cervera, fundada per Narcís Saladrigues. L’actuació tindrà lloc a les 20.30 hores i juntament amb l’Escolania es podran escoltar també les veus de la Coral Infantil.

L’església de Santa Maria es va omplir de gom a gom per escoltar el tradicional oratori.

L’església de Santa Maria es va omplir de gom a gom per escoltar el tradicional oratori.X. SANTESMASSES

tracking