SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

Veus de Ponent a Barnasants

Roger Mas, Xavier Baró i Meritxell Gené, al festival de la cançó d’autor més rellevant de Catalunya || Ovidi Montllor, ‘estrella’ musical a Balaguer

Roger Mas.

Roger Mas.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’edició d’aquest any del Barnasants, el festival de referència de la cançó d’autor a Catalunya, comptarà amb concerts de tres figures del gènere a Ponent: el cantautor de Solsona Roger Mas, amb un recital en el qual repassarà algunes de les seues cançons més emblemàtiques; el veterà trobador d’Almacelles Xavier Baró, que estrenarà nou disc; i la lleidatana Meritxell Gené, també amb nou àlbum. A més, la jove cantant, guitarrista i compositora participarà per partida doble al Barnasants, també formant part del grup Les Kol·lontai, al costat de Sílvia Comes i Ivette Nadal, en un singular concert que oferiran el 7 de març a Formentera presentant el disc que van editar el 2017, Cançons violeta, en el qual les dones, l’amor i les lluites pels drets són els protagonistes.

El festival, que va arrancar el 10 de gener passat amb un recital especial a les Cotxeres de Sants a càrrec de Quico Pi de la Serra, compta en aquesta edició amb un centenar d’artistes, que oferiran més de 130 concerts fins a l’abril en diverses sales i teatres de Barcelona i del territori de parla catalana.

En aquest sentit, el Teatre Municipal de Balaguer acollirà el proper 29 de març el recital Ovidi 25, en record del cantautor i actor valencià Ovidi Montllor, mort fa 25 anys, el 1995. El primer lleidatà a debutar al Barnasants 2020 serà Roger Mas, el 14 de febrer al Centre de Cultura Contemporània L’Octubre de València, en un espectacle titulat Sol, veu i la guitarra, en el qual reinterpretarà les cançons més emblemàtiques i conegudes de la seua discografia, així com versions d’altres poetes i autors, sempre inspirant-se en tres pilars: les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món.

La setmana següent, el 22 de febrer, serà el torn de Xavier Baró, amb un recital a La Lleialtat Santsenca, a Barcelona, acompanyat d’Héctor Beberide a l’acordió i mandolina, per estrenar el que serà el seu disc número 11 en solitari. Es tracta d’un conjunt de cançons gestades durant la gira de Cròniques (Estampes d’un país), espectacle nascut arran dels esdeveniments de l’1-O.

Una altra estrena arribarà de la mà de Meritxell Gené, que el 28 de març presentarà al Harlem Jazz Club de Barcelona el seu nou treball discogràfic, Sa tanca d’allà dins. En aquest nou àlbum, la cantautora posa música a alguns dels poemes que van formar part del seu llibre Després dels esbarzers, publicat fa un any i que va representar el seu debut literari.

Roger Mas.

Roger Mas.SEGRE

Roger Mas.

Roger Mas.SEGRE

tracking