SEGRE

MÚSICA NOVETATS

Blaumut publica demà els tretze temes del nou àlbum, '0001'

El grup, amb arrels a Lleida, publica el CD al cap d’un any d’aturada.

El grup, amb arrels a Lleida, publica el CD al cap d’un any d’aturada.MAR VILA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un any d’aturada ha servit a la banda Blaumut per “agafar aire, energia i tornar a començar”. Com a resultat, el seu quart disc, 0001 (Música Global), que sortirà demà a la venda amb tretze temes que parlen sobre la condició humana, des de la part racional fins a l’emocional i física. “És una radiografia del que ens pot passar a tots per dins”, va explicar ahir el cantant i lletrista del grup, Xavi de la Iglesia.

Gravat en una casa d’Arenys de Mar que han adaptat com a estudi, la banda ha anat a la recerca de l’essència de les cançons i explorar amb noves sonoritats. “Hem compost els temes des de la tranquil·litat, començant de nou i tornant a estar il·lusionats”, va assegurar de la Iglesia.

Blaumut va publicar el primer disc, El Turista, el 2012, i la banda no va tardar a ser coneguda pel gran públic, sobretot després que el FC Barcelona decidís posar la seua cançó Pa amb oli i sal com a música de fons a la mitja part dels partits del Camp Nou.

La formació va nàixer fruit dels contactes entre el violoncel·lista Oriol Aymat i el violinista Vassil Lambrinov, tots dos membres de l’orquestra lleidatana Julià Carbonell, encara que es va acabar de forjar a Cervera, a casa de Manel Pedrós, bateria i tècnic de so del grup i la mateixa OJC.

tracking