SEGRE

POLÍTICA CULTURAL JUNTA RECTORA

L'IEI aprova un pressupost de 7,27 milions per aquest any

Llum verda a un increment de prop d’un 9% respecte a l’exercici del 2019

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir ahir la junta rectora de la institució cultural.

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir ahir la junta rectora de la institució cultural.IEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació comptarà aquest any amb un pressupost de 7.273.953,33 euros, la qual cosa representa un increment de prop del 9 per cent respecte al 2019 (6,64 milions). Així ho va aprovar ahir la junta rectora de la institució, presidida per la vicepresidenta, Estefania Rufach, i el director, Joan Josep Ardanuy.

En un comunicat, l’IEI va informar que aquest pressupost “busca donar resposta als objectius de la institució per aquest any, posant l’accent en els ens locals com a agents prioritaris, per fer arribar la cultura per tot el territori, garantint l’equilibri entre les iniciatives públiques i els projectes culturals d’iniciativa privada”. En aquest sentit, se simplificarà l’accés a les subvencions unificant les múltiples convocatòries actuals.

L’augment més important en el pressupost, un 51,33 per cent, es dóna en l’apartat de transferències corrents, que se situa en 2.820.000 d’euros, per dotar amb el màxim de recursos els ens locals i també les entitats. La remuneració del personal presenta un increment del 9,61 per cent, per poder cobrir diferents places. La partida de despeses corrents també creix (7,22 per cent) i se situa en 1.229.200 euros, sobretot per a determinades línies de treball en matèria d’oferta digital dels fons hemerogràfics, bibliogràfics i fotogràfics.

Al contrari, el capítol d’inversions es redueix un 12,5 per cent i el de transferències de capital, un 51,19 per cent (amb 577.400 euros) amb l’objectiu de traslladar el gruix dels recursos a l’activitat cultural d’ajuntaments i consells comarcals.

Sales amb nova denominació La junta rectora de l’IEI també va aprovar la renovació de noms i de la filosofia de les sales d’exposició de la institució. La Sala Gòtica, un dels principals aparadors artístics de la ciutat, passarà a denominar-se La Gòtika, amb cinc o sis exposicions anuals dedicades a l’art contemporani. L’antiga Sala Montsuar 1 es dirà Zona Zero, un espai de programació heterogènia per a temàtiques socials, històriques o antropològiques. I la sala petita de l’IEI serà l’Espai iX, per a exposicions de municipis, entitats o associacions.

tracking