SEGRE

Les cases regionals confien a salvar les barres de les festes

Lamenten que la Paeria no els hagi comunicat la decisió de treure-les a concurs

Foto d'arxiu de les tradicionals barres durant les festes.

Foto d'arxiu de les tradicionals barres durant les festes.lleonard delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida, Cosme García, va explicar ahir a SEGRE que confia que la Paeria rectifiqui i no els posi en “una dificultat ara, quan ja tenim totes les activitats preparades i els encàrrecs fets”, després de saber-se dimecres la decisió del consistori de treure a concurs les barres de la revetlla de les Festes de Maig que des de fa més de 35 anys les han assumit les cases integrants. “Fins que no ens diguin el contrari seguirem penjant els nostres cartells d’Aragó, Galícia, Andalusia...” a les Festes de Maig, va assegurar Cosme García.

El president de la federació no va voler entrar a valorar els motius que han portat el govern municipal a prendre aquesta decisió i va dir que “no volem fer sang amb una cosa que encara no ens ha comunicat ningú ni tampoc embrutar la imatge de la nostra ciutat”, tot i que va assegurar que té constància que “hi ha gent dins de l’actual govern que es va enfadar molt al llegir avui –per ahir– aquesta notícia als mitjans, així que abans haurien de posar-se d’acord entre els tres partits”. Per la seua part, la presidenta del PP a Lleida, Marisa Xandri, es va mostrar ahir desconcertada per la decisió del govern de “canviar una cosa que ha funcionat sempre” i va assenyalar que des del seu partit creuen que es tracta d’una“decisió ideològica”. “Tenim la sensació que volen carregar-se tot el que ve d’Espanya”, va dir Xandri. D’una opinió semblant és l’edil del PSC de Lleida Cristina Morón, que es va mostrar sorpresa per la mesura que havia pres la Paeria i va dir que “es tracta d’una tradició que funciona i que té molt bona acollida. El de les cases regionals és l’espai on s’ajunta més gent durant les Festes de Maig”. La decisió de treure a concurs les diverses barres la va anunciar el regidor de Festes i Joventut de la Paeria, Ignasi Amor, “perquè totes les entitats de Lleida tinguin les mateixes oportunitats”.

“El que estava bé fa trenta anys no té per què estar-ho ara” La portaveu de la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida i presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, Xus Llavero, es va mostrar ahir a favor que es revisin costums i hàbits perquè “les solucions que fa trenen anys eren bones no tenen per què ser-ho ara”, va dir en relació amb les barres, encara que va remarcar que “la majoria d’entitats integrants de la plataforma no tenim la infraestructura necessària per presentar-nos a concurs ni tampoc ens ho plantegem”. Val a recordar que la Paeria preveu reduir els escenaris de les Festes de Maig i desplaçar la zona de barres fins a l’espai principal. D’aquesta manera, uns deu punts de venda es reservaran a entitats culturals com les cases regionals, vuit o deu més a la iniciativa privada i sis més a associacions juvenils.

tracking