SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CERTAMEN

Teatre amateur amb pares de l'Escola Valeri Serra de Bellpuig

Opten a guanyar el concurs de Tàrrega de grups aficionats de Catalunya

Estrena el setembre passat de ‘Pel davant i pel darrere’, dels pares d’alumnes de Bellpuig.

Estrena el setembre passat de ‘Pel davant i pel darrere’, dels pares d’alumnes de Bellpuig.AMPA VALERI SERRA DE BELLPUIG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A mitjans dels 80 es van animar a representar Els Pastorets cada any per Nadal. D’aquella tradició, alguns membres de l’associació de mares i pares d’alumnes (Ampa) de l’Escola Valeri Serra-Escola Bressol l’Escoleta de Bellpuig es van llançar fa deu anys a una nova aventura teatral: representar cada any un muntatge escènic, que estrenen per la festa major d’aquesta localitat de l’Urgell. Des d’ahir tenen un nou repte al davant: la companyia de l’Ampa de Bellpuig ha estat seleccionada entre les sis que participaran en la 32 edició del concurs de grups de grups de teatre Ciutat de Tàrrega, que organitza el grup BAT, amb representacions del 29 de febrer al 4 d’abril.

Jordi Torres, un dels integrants de la companyia des del 2010 (amb un parèntesi d’un any) –per la qual han passat mig centenar de persones, entre actors i col·laboradors–, va explicar que “ha sigut una gran sorpresa haver estat seleccionats, serà una experiència nova”.

El concurs de Tàrrega, amb sis grups de Bellpuig, Andorra, Banyoles, Calaf, Sabadell i Molins de Rei

S’ha de destacar que el grup teatral guanyador tindrà la possibilitat d’actuar a la pròxima edició de FiraTàrrega. L’Ampa del Valeri Serra presentarà la seua última obra, la comèdia Pel davant i pel darrere, que van estrenar al Teatre Armengol de Bellpuig el setembre passat. Els organitzadors del concurs van presentar ahir la nova edició, en la qual també han estat seleccionades unes altres cinc companyies de les 24 que s’hi van presentar: Agrupació Teatral de Calaf, Teiatròlics de Banyoles, An-Danda-Ra d’Andorra la Vella, Associació Artística Encert de Sabadell i Filagarsa de Molins de Rei. Totes les funcions tindran lloc al Teatre Ateneu. Les entrades costaran 7 euros (Carnet Jove: 3 euros) i l’abonament per a les sis representacions, 30 euros. El pressupost del certamen –que compta amb el suport de l’ajuntament, Diputació i Generalitat– ascendeix a 12.000 euros, uns 2.000 més que l’any passat.

Estrena el setembre passat de ‘Pel davant i pel darrere’, dels pares d’alumnes de Bellpuig.

Estrena el setembre passat de ‘Pel davant i pel darrere’, dels pares d’alumnes de Bellpuig.AMPA VALERI SERRA DE BELLPUIG

tracking