SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ARQUEOLOGIA

Allunyaran de la vil·la romana de Verdú la nova carretera

La Diputació ‘apartarà’ un tram d’uns 200 metres de la via per no afectar les restes || A més de millorar la seguretat viària

Les restes de la vil·la romana de Verdú, al costat de la carretera.

Les restes de la vil·la romana de Verdú, al costat de la carretera.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Lleida s’ha compromès a impulsar un projecte per desplaçar un tram d’uns 200 metres de la carretera local de Sant Martí de Maldà LV-2021 per no afectar així les restes arqueològiques de la vil·la romana de Verdú, just a l’accés al poblat ibèric dels Estinclells. El president del consell comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, va afirmar ahir que, després de la seua insistència, van aconseguir aquest compromís per garantir la seguretat viària en aquest punt, “que actualment té molt poca visibilitat”. Balcells va detallar que quan es van dur a terme les obres de millora i ampliació de la carretera, entre el 2017 i el 2018, es va deixar el traçat original en un tram d’uns 200 metres per no danyar les restes d’època romana. Ara la Diputació impulsarà un projecte per desplaçar la via uns 10 metres en aquest tram amb l’objectiu de garantir la seguretat viària (cada dia circulen per la carretera uns 800 vehicles) i mantenir així les restes de la vil·la romana en condicions, mentre que el jaciment no quedarà partit per la carretera.

També a petició de Balcells, de forma prèvia a aquesta actuació, que es durà a terme en els pròxims mesos, es rebaixaran dos talussos per millorar la visibilitat a la zona, ja que l’accés als Estinclells suposa un perill important, tractant-se sobretot d’“un actiu turístic destacat de la comarca”.

tracking