SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CERTAMEN

El concurs The Best On, en l'aire

El festival internacional de dansa urbana de Lleida a la Llotja perilla després de set edicions || Per possibles retallades de la Paeria, segons tem l’organització

Actuació el novembre passat d’una de les tretze companyies participants en el concurs The Best On.

Actuació el novembre passat d’una de les tretze companyies participants en el concurs The Best On.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

El Teatre de la Llotja de Lleida va acollir el 16 de novembre passat la setena edició del concurs internacional de dansa urbana The Best On. Tanmateix, podria ser l’última malgrat repetir-se un any més l’èxit de públic i de participació, amb més de 200 ballarins i professionals. Això és el que tem l’organitzadora d’aquest esdeveniment, l’escola lleidatana de ball Dancescape, davant les possibles retallades pressupostàries per part de la Paeria. El director del centre, Xavier Blanco, va explicar ahir a SEGRE que estan pendents en els propers dies d’una reunió amb el regidor de l’àrea de Cultura, Jaume Rutllant, encara que “els rumors que hem sentit que podrien retallar a la meitat la subvenció faria inassumible organitzar el concurs”. Blanco va comentar que l’aportació principal de l’ajuntament és de 6.000 euros, a part del lloguer de la Llotja. “El primer premi del concurs ja és de 6.000 euros; la resta de premis en metàl·lic així com tota l’organització, logística, jurat internacional... va a càrrec nostre”, va recordar Blanc sobre un certamen que s’ha convertit en un referent a Espanya i fins i tot a nivell europeu. “A la Paeria li surt molt barat un esdeveniment al qual assisteix gent de tot arreu”, va afegir el responsable de Dancescape, que té clar que “si la col·laboració municipal acaba sent de 3.000 euros, el més lògic seria portar el concurs a una altra ciutat”. Blanco va criticar que “la dansa a Lleida està molt malament, sense residències públiques per a ballarins, sense gairebé programació en el Dia Mundial de la dansa, sense cap fórmula cultural pública de suport a aquest gènere escènic...”. “Si l’objectiu cultural és ser cada cop més provincians, ho estan aconseguint”, va lamentar Blanco.

Un projecte de cap de setmana que volia créixer per tot Lleida El concurs The Best On va nàixer el 2013 de la mà de l’escola Dancescape. L’èxit de convocatòria de companyies de ball espanyoles i europees, que es va traduir en plens de públic a la Llotja, va animar els organitzadors a plantejar objectius més ambiciosos, que ara semblen irrealitzables. “Volíem generar un festival de dansa urbana durant tot un cap de setmana, que creixés amb diferents activitats per tot Lleida i que el concurs fos el punt culminant”, va explicar Xavier Blanco.

tracking