SEGRE

CINE PEL·LÍCULES

Gimenells es projecta al món

La cinta de Pilar Palomero, ‘Las niñas’, a la secció oficial del festival de Màlaga || El film, que competeix aquesta setmana a Berlín, es va rodar al poble lleidatà

L’actriu nord-americana Sigourney Weaver va inaugurar ahir la catifa roja de la Berlinale.

L’actriu nord-americana Sigourney Weaver va inaugurar ahir la catifa roja de la Berlinale.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els singulars carrers de tons blanquinosos de Gimenells viatjaran en tan sols un mes des de Berlín fins a Màlaga. Aquesta és la màgia del cine. L’òpera prima de la cineasta saragossana Pilar Palomero, Las niñas, rodada en part en aquest municipi lleidatà el juliol passat, ha estat seleccionada per competir a la secció oficial del festival de cine malagueny del 17 al 22 de març. Precisament, la candidatura al certamen es va donar a conèixer ahir, el mateix dia en què va començar la Berlinale. És en el marc d’aquest festival en què la cinta farà diumenge la première mundial, a més de competir per emportar-se el Gran Premi del Jurat de la secció Generation Kplus, que selecciona pel·lícules contemporànies que reflexionen sobre la vida i el món infantil i adolescent.

Las niñas està protagonitzada per l’aclamada actriu Natalia de Molina –amb 29 anys compta amb dos Goyas– i s’inspira en la mateixa infantesa de la directora aragonesa. Així, la pel·lícula narra la història de la Celia, una nena d’11 anys que estudia en un col·legi de monges i descobreix de sobte un nou món. L’acció a Gimenells, que a la ficció és el poble de la mare de la Celia, transcorre pels carrers del centre, la plaça Major i el cementiri, que van acollir a l’estiu un equip tècnic de més de trenta persones.

Sigourney Weaver obre la catifa roja de la Berlinale L’actriu nord-americana Sigourney Weaver va inaugurar ahir la catifa roja de la Berlinale amb Mi año con Salinger, una pel·lícula exhibida fora de concurs que capgira l’escriptor de culte per teixir al seu voltant una pel·lícula romàntica. “Sóc conscient que el meu personatge no és amable. Sóc una dona madura, atrinxerada a la meua torre d’ivori”, va explicar Weaver sobre el seu personatge en aquest film de Philippe Salardeau i basat en la novel·la de Joanna Rakoff. És una dona “passada de moda”, que “protegeix gairebé amb vocació religiosa un autor que idolatra”, va afegir l’actriu. Als seus 70 anys, com una dona que ja no és la implacable Ripley contra Alien, sinó la protectora del temple de Salinger, Weaver va aportar ahir l’obligada dosi de fama a la catifa roja. Després de la projecció del film s’obrirà avui la desfilada d’aspirants als Óssos.

tracking