SEGRE

LLIBRES INFANTIL

El creador del Banyetes anuncia que seguirà malgrat la 'retirada' de la Paeria

El creador del personatge anuncia que seguirà malgrat la ‘retirada’ de la Paeria || La pròxima aventura reivindicarà accions contra el canvi climàtic

Presentació ahir a la llibreria El Genet Blau de Lleida de l’última aventura del caragol Banyetes.

Presentació ahir a la llibreria El Genet Blau de Lleida de l’última aventura del caragol Banyetes.JESÚS COSTA

Creat:

Actualitzat:

“El caragol Banyetes ja forma part de l’imaginari dels nens de Lleida i no vull per a res que es mori”, va assegurar ahir amb fermesa el creador d’aquest personatge infantil, Jesús Costa, en la presentació de l’últim llibre de la col·lecció d’històries il·lustrades, Banyetes i els aiguamolls de Rufea (Editorial Fonoll), a la llibreria El Genet Blau (vegeu el desglossament). Fa tot just tres mesos, l’ajuntament de Lleida va denunciar a la Fiscalia la gestió del Club Banyetes per part de Costa, però a finals de desembre la justícia va arxivar la demanda. La Paeria va acabar el mes passat per retirar-se com a patrocinador d’aquest club infantil que compta amb més de 16.000 socis.

Costa, en to conciliador, va agrair a l’ajuntament de Lleida el seu suport en aquesta aventura que va començar fa quinze anys. Com a propietari de la marca Club Banyetes i dels seus personatges, Costa va comentar que “seguirem endavant, a poc a poc, amb més o menys recursos, però sense barallar-se perquè el Banyetes no es baralla amb ningú”. Això sí, va afirmar que “demanaré a la Paeria la base de dades dels socis, així com el vestuari que utilitzen els personatges en les actuacions en directe, suposo que m’ho donaran...”.

La idea és tornar a posar en marxa la pàgina web, encara que de moment el Banyetes segueix actiu a

Facebook i

Twitter

, i preparar una nova aventura il·lustrada. “La campanya del Banyetes per a aquest 2020 serà la conscienciació entre els més petits per frenar el canvi climàtic”. El llibre, que seria el número 9 de la col·lecció, estaria en mans segurament dels autors de l’últim títol: Elisabet Freixenet, professora de l’institut de Seròs nascuda a Sunyer, i el dibuixant de Balaguer Marc Antoni Mestre.

La llibreria El Genet Blau s’omple de seguidors del popular caragol

Malgrat l’adéu de la Paeria al Club Banyetes, els seus seguidors continuen adorant el popular caragol lleidatà. Un bon nombre d’ells va omplir ahir la llibreria El Genet Blau en la presentació de la seua última aventura, Banyetes i els aiguamolls de Rufea, en una sessió amb contacontes i la presència dels autors de text i il·lustracions. Jaume Graus (Ed. Fonoll) es va mostrar esperançat a poder continuar editant aquestes històries malgrat suspendre’s, de moment, les festes del Banyetes.

tracking