SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES TEMPORADA

La Passió, un pilar de la cultura popular

Les deu principals representacions sacres de Catalunya, entre les quals la de Cervera, es presenten a la Generalitat || El president Torra reivindica el compromís i l’esforç col·lectiu dels actors

Representants de les ‘Passions’ catalanes, ahir al Palau de la Generalitat amb el president Torra.

Representants de les ‘Passions’ catalanes, ahir al Palau de la Generalitat amb el president Torra.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les deu principals representacions teatrals de La Passió de Jesús de Catalunya, agrupades a la Federació Catalana de Passions –presidida per la de Cervera–, van presentar ahir al Palau de la Generalitat la temporada d’aquest any per reivindicar el seu important paper en la cultura tradicional i popular. El president de la Generalitat, Quim Torra, va agrair l’esforç de tots els participants en aquestes obres, remarcant la seua contribució col·lectiva, la cohesió social que aporten i la solidaritat que mostren.

Per a aquest 2020 estan previstes una quarantena de representacions de La Passió, sis de les quals a Cervera (vegeu el desglossament), entre principis de març i principis de maig en deu localitats. Algunes com Cervera, Olesa de Montserrat, Esparreguera o Mataró tenen molta tradició, participació i fama; d’altres són més modestes: la Cava, a Deltebre; Ulldecona (Montsià), Vilalba dels Arcs (Terra Alta), Llinars del Vallès, Vilassar de Mar (Maresme) o Vila-sacra (Alt Empordà). A més, s’espera que pròximament s’incorpori a la federació la representació que es du a terme a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).

Per a la nova temporada es preveu una quarantena de representacions en deu localitats de Catalunya

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que va recordar el paper de l’exconseller Lluís Puig en el reforç de la cultura popular, va assegurar que les Passions “s’estableixen sobre el sòlid fonament d’aquest tipus de cultura, sobre la qual els catalans han aixecat la construcció del seu edifici col·lectiu”.

El president de la federació i del patronat de Cervera, Xavier Cañavate, va destacar la importància que tenen aquestes representacions teatrals per a la vida personal dels que hi participen, ja que “els implica emocionalment i coneixen molta gent nova”.

D’altra banda, les entrades ja poden adquirir-se a través del web www.lapassiodecervera.com.

Aquest any, l’entrada general costa 21 euros (jubilats i majors de 65 anys, 17 €; Carnet Jove, 17 €; menors de 12 anys, 6 €; carnet Club Super3, gratuïta).

tracking