SEGRE

LITERATURA NOVETAT

Montse Sanjuan aparca la novel·la negra al seu nou llibre

Presenta al març ‘Dues dones’, una història en la qual viatja a la Lleida del 1940

La lleidatana Montse Sanjuan publica ‘Dues dones’, una història ambientada a la Lleida de postguerra.

La lleidatana Montse Sanjuan publica ‘Dues dones’, una història ambientada a la Lleida de postguerra.JAUME BARRULL

Creat:

Actualitzat:

Sis anys després d’estrenar-se com a escriptora amb el personatge d’Anna Grimm, la lleidatana Montse Sanjuan ha donat descans a la sergent dels Mossos després de tres històries policíaques d’èxit i ha decidit fer un canvi de registre al seu nou llibre, Dues dones, que Pagès Editors publicarà aquest proper mes de març. “Es tracta d’una novel·la realista, de personatges, ambientada en la Lleida de la immediata postguerra, els anys quaranta”, va avançar l’escriptora.

El títol remet a les dos principals protagonistes, Natalia, una dona de Lleida, i Genoveva, originària del Pallars, que tenen una cosa en comú: els seus fills respectius estan tancats a la presó de Lleida per culpa de la Guerra Civil. “La novel·la té un fort context històric, per al qual he hagut de documentar-me molt, però no se centra en aquells esdeveniments sinó en els sentiments i la vida de les dos dones”, assegura Sanjuan per definir el que considera “una història d’amistat i solidaritat que ajuda a tirar endavant en moments foscos de la vida”.

De fet, l’escriptora comenta que “és com un homenatge a les dones que també van patir la guerra, perquè van haver de tirar endavant les seues cases i famílies”. Sanjuan reconeix que “he trencat amb l’etiqueta de novel·la negra, però aquesta història feia anys que la tenia dins i no sabia com redactar-la; les tres novel·les d’Anna Grimm m’han servit de bagatge per afrontar aquest llibre”. El 18 de març està previst que presenti Dues dones al Cafè del Teatre i ja es troba expectant per comprovar “com rebran l’obra els meus lectors”.

tracking