SEGRE

ART FIRES

Menys polèmica i més dones a la nova edició d'Arco

Franco, protagonista d’una obra irònica

Amb la seua obra, Regina José Galindo denuncia a Arcomadrid la violència masclista.

Amb la seua obra, Regina José Galindo denuncia a Arcomadrid la violència masclista.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Trenta violacions en només dos mesos”, alerta l’obra de Regina José Galindo a l’estand de la galeria Prometeo. La imatge rescata un retall de premsa i, amb moltes altres creacions, fa d’aquesta edició d’Arcomadrid un altaveu de la nova onada feminista i de la denúncia de la violència masclista. La fira, que va obrir les portes ahir, ha vist com la presència de dones puja, respecte al 2019, del 25% al 32% del total d’artistes. “No és un creixement com per dir que està tot resolt, però sí que és una bona notícia”, va dir la directora d’Arco, Maribel López.

Dos obres de Tàpies i Lluís Hortalà són les màximes representants aquest any de l’art català, present en una quinzena de galeries –entre les 171 que assisteixen al certamen–, que comptaran així mateix amb peces de Joan Miró, Antoni Miralda, Antoni Llena o Jaume Plensa.

Felip VI inaugurarà avui oficialment una edició de la fira en la qual predomina la pintura, tot just hi ha polèmica –es limita a un quadre irònic sobre Franco del finlandès Riiko Sakkinen– i que ha registrat algunes baixes a causa del brot del coronavirus.

tracking