SEGRE

MÚSICA GUARDONS

Enderrock, amb Oques Grasses

La banda d’Osona, millor artista i millor disc de pop-rock per ‘Fans del sol’ || Miki Núñez, Lildami, Rosalía, Manel i Andrea Motis, altres premiats

La banda de Osona Oques Grasses, triomfadora dels Enderrock.

La banda de Osona Oques Grasses, triomfadora dels Enderrock.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La banda Oques Grasses es va proclamar la nit de dijous com la gran triomfadora dels XXII Premis Enderrock de la Música Catalana, en una gala celebrada a l’Auditori de Girona, després d’endur-se dos guardons del vot popular i un de la crítica.

El grup d’Osona va obtenir els premis a millor artista de l’any, tant per votació popular com de la crítica, i millor disc de pop-pock (Fans del sol) per votació popular. Altres artistes destacats van ser Miki Núñez, artista revelació i millor cançó de pop-rock (Escriurem), i el raper Lildami, millor àlbum de músiques urbanes (Flors mentre visqui), tant segons l’opinió del públic com dels professionals.

La gala, a la qual va assistir el president Quim Torra, va tenir constants referències a la inversió en cultura

Els Manel van recollir el premi de millor disc per part de la crítica (Per la bona gent). La internacional Rosalía, que no va assistir a la festa, va rebre el premi millor cantant en llengua no catalana; Porto Bello, a millor directe; Joan Rovira, a millor cançó d’autor (Sota el teu balcó); Ginestà, a millor disc de cançó d’autor (àlbum Ginestà) i Buhos, a millor vídeo (Connectats). Prec de Nadal, de Meritxell i Judit Neddermann, va rebre el guardó de millor cançó tradicional.

El millor disc de jazz va ser per a Do outro lado do azul, d’Andrea Motis; el de clàssica, per al Cor Jove Nacional de Catalunya, i el de públic familiar, per a El Pot Petit.

Un dels moments emocionants de la vetllada es va produir amb l’entrega de l’Enderrock d’honor a Núria Feliu. La cantant, emocionada, va ironitzar dient que “ja me’l mereixia, és un reconeixement a 56 anys de carrera musical i a tots els discos que he publicat”.

A l’acte va assistir el president Quim Torra, que va destacar el “bon moment” que viu la música en català i va assegurar que el Govern treballa per destinar un 2% del pressupost a Cultura, que “fins i tot hauríem d’anar més lluny d’aquest percentatge”.

En aquest sentit, el director editorial de la revista Enderrock, Lluís Gendrau, va recordar que “estem molt lluny” d’altres països del nostre entorn. “En una nació sense estat com la nostra és imprescindible que el nostre exèrcit sigui la cultura”, va destacar Gendrau.

La banda de Osona Oques Grasses, triomfadora dels Enderrock.

La banda de Osona Oques Grasses, triomfadora dels Enderrock.ACN

tracking