SEGRE

SÈRIES RODATGES

Protagonistes de 'The Crown', a Aran

Vielha i Baqueira es convertiran en un gran plató a finals de mes que mobilitzarà més de 200 persones || Conselh i ajuntament es feliciten de la promoció que suposarà acollir el rodatge

Olivia Colman, en la presentació de la tercera temporada, continuarà encarnant Isabel II a la quarta.

Olivia Colman, en la presentació de la tercera temporada, continuarà encarnant Isabel II a la quarta.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Val d’Aran es va despertar ahir revolucionada amb la notícia que els seus paratges acolliran part del rodatge de la quarta i penúltima temporada de la sèrie de Netflix The Crown, tal com va avançar ahir SEGRE. Malgrat el secretisme que va envoltar el càsting celebrat dijous a l’hotel Tryp Vielha Baqueira, ahir van transcendir alguns detalls més respecte a la producció, que és un dels vaixells insígnies de la plataforma i la seua sèrie més cara. Així, segons diferents fonts consultades, en l’enregistrament no només participaran els prop de 200 figurants elegits a partir de les proves de dijous i altres que poden celebrar-se ben aviat per buscar perfils concrets de figurants, sinó que també intervindran personatges protagonistes. En aquest sentit, i tenint en compte que s’ha triat Aran per recrear la Suïssa en la qual va estudiar de jove Diana Spencer, on va conèixer el príncep Carles i on van esquiar en nombroses ocasions, se sospesa que hi seran presents, com a mínim, Emma Corrin (que donarà vida a Lady Di) i Josh O’Connor, que ja apareix a la tercera temporada en el paper del príncep Carles.

Respecte als escenaris elegits, l’ajuntament de Vielha va informar ahir que el 29 de març, durant tota la jornada, diversos emplaçaments de la capital seran utilitzats per al rodatge, entre aquests l’avinguda deth Solan, amb afectacions per a la circulacion, i l’Institut d’Aran per a interiors. Així mateix, estan previstos talls a la C-28, la carretera que condueix a Baqueira, pistes que també acolliran escenes del rodatge, així com altres paratges. També segons el consistori de la capital, l’enregistrament mobilitzarà 200 persones, de les quals un centenar són de l’equip tècnic, 50 del de producció i 50 de l’equip artístic i de figuració. Els preparatius tant de producció com per buscar localitzacions els està portant a càrrec personal vinculat a Palma Pictures, firma que ja es va encarregar de localitzar escenaris per a aquesta mateixa quarta temporada a Màlaga, on ja es van rodar algunes escenes el mes d’octubre passat. Per allotjar tot el personal actiu durant el rodatge, la productora hauria reservat desenes d’habitacions en hotels d’Aran.

El rodatge obligarà a tallar l’avinguda deth Solan i també hi haurà restriccions a la carretera C-28

L’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, va destacar que “és una ocasió única perquè tothom vegi el nostre gran potencial i una porta per poder acollir més turisme” i va oferir tota mena de facilitats a la productora durant el rodatge.

El Conselh crearà un organisme per atreure més enregistraments El síndic, Paco Boya, es va felicitar ahir que Aran hagi estat elegida per rodar The Crown, “ja que ens col·loca en una posició molt interessant”. En aquest sentit, va avançar que el Conselh que presideix preveu engegar un “instrument” per captar més rodatges, “però amb el repte d’aprofitar el nostra potencial sense sacrificar els nostres atractius i mantenint la nostra essència”. Per a Boya, que ahir va mantenir contactes amb l’equip que busca localitzacions, “hem d’aprofitar aquests al·licients, juntament amb el fet que The New York Times ens triés com una de les 52 destinacions mundials per visitar”.

tracking