SEGRE

ART ESTRENES

L'art romànic de Son, estrella d'una mostra al MNAC

Obra del sabadellenc Oriol Vilapuig

L’artista va utilitzar la tècnica del ‘frottage’ per crear les obres.

L’artista va utilitzar la tècnica del ‘frottage’ per crear les obres.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) va inaugurar dimecres l’exposició temporal Son. Empremtes de les Valls d’Àneu, en què l’artista sabadellenc Oriol Vilapuig s’inspira en les piles de pedra, baptismals i d’oli, de les esglésies romàniques d’aquesta àrea del Pallars Sobirà, des de Sant Pere del Burgal fins a Alós d’Isil i de Cervi a Son. Vilapuig ha instal·lat, enmig de la col·lecció d’art romànic del museu, dibuixos realitzats amb la tècnica del frottage, procediment que permet que les imatges apareguin per contacte, amb la qual cosa dóna visibilitat als baixos relleus esculpits en aquests contenidors de pedra, datats entre els segles XI i XIII.

Des de la contemporaneïtat, l’artista rescata d’alguna manera totes aquestes representacions i simbologia que convivia amb els altars i els pantocràtors, però que ara connecten amb una “veu diferent”, més pròxima a la naturalesa i el paganisme.

El projecte compta amb tres dimensions: la mateixa col·lecció de dibuixos, un muntatge audiovisual, i un llibre que reforça les dos expressions artístiques com un “atles visual”, va assenyalar ahir l’autor.

tracking