SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Anglesola convertirà la casa museu de Cal Gassol en un casal per a entitats

La primera fase servirà per adequar la planta baixa i instal·lar un ascensor

Cal Gassol està declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Cal Gassol està declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Anglesola vol convertir la casa museu de Cal Gassol en un casal per a les entitats del municipi. El consistori pretén dur a terme en diferents fases les obres de restauració i consolidació d’aquesta antiga casa pairal, que data d’entre els segles XVI-XVII i que està declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

D’una banda, el ple municipal del gener passat va aprovar el projecte de la planta baixa amb un pressupost de 160.988 euros i que serà cofinançat amb la Diputació de Lleida a través del FEDER del Camí de Sant Jaume. L’alcaldessa, Carme Miró, va explicar ahir que aquesta actuació se centrarà a adequar l’entorn i habilitar sales per a diferents usos culturals. El projecte també preveu la instal·lació d’un ascensor per facilitar l’accés de les persones amb mobilitat reduïda a les plantes superiors de Cal Gassol, una actuació totalment necessària, segons va explicar Miró.

Per l’altre costat, el ple municipal celebrat la setmana passada va donar llum verda al projecte de millora de la primera planta de l’edifici en la qual està previst habilitar una sala de conferències, altres per a reunions i un arxiu per a les diferents entitats, on cadascuna tindrà el seu espai. L’alcaldessa d’Anglesola va dir que el projecte, que compta amb un pressupost de fins a 307.437 euros, s’ha aprovat ara per poder optar a una subvenció de l’1,5% Cultural. En aquest sentit, no està previst de moment iniciar les obres a l’espera que es resolgui la petició de subvenció. La casa compta amb una segona planta en la qual no s’intervindrà.

Cal Gassol acull cada any per festes de Nadal una exposició de pessebres dels artistes locals Miquel Vidal i Alfons Aiguadé, que compta amb una quinzena de maquetes i més de 260 naixements.

tracking