SEGRE

LITERATURA TRADICIONS

Ajornen la diada de Sant Jordi

Retardada fins a abans de les vacances d’estiu la festa del llibre amb parades al carrer i autors || Encara que no renuncien a un 23 d’abril redimensionat

Una parada de llibres a la plaça Paeria de Lleida la diada de Sant Jordi de l’any passat.

Una parada de llibres a la plaça Paeria de Lleida la diada de Sant Jordi de l’any passat.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució, que reuneix el Gremi d’Editors, el Gremi de Llibreters, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions i el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica, va acordar ahir ajornar les parades al carrer i firmes de llibres de Sant Jordi del proper 23 d’abril.

Segons va informar en un comunicat la Cambra, s’ha pres aquesta decisió “d’acord amb la informació disponible fins ara i davant de les severes projeccions que estan fent les autoritats sanitàries per a les properes setmanes”. “Així mateix, en el cas que el dia de Sant Jordi les autoritats sanitàries ja haguessin aixecat la prohibició del tancament de les llibreries, el sector del llibre no renuncia a poder celebrar un 23 d’abril redimensionat i adaptat a les circumstàncies que hi pugui haver”, va destacar la Cambra, que va assenyalar en aquest sentit que tanmateix no seria possible organitzar-lo, com fins ara, amb les parades i firmes als carrers. Això sí, va afegir que la Cambra del Llibre, al marge de quina sigui la situació el dia 23 d’abril, va acordar que abans de les vacances d’estiu se celebrarà un Dia del Llibre amb parades i firmes dels autors als carrers, malgrat que la data es concretarà més endavant i s’elegirà en funció de l’evolució de la crisi. Segons les primeres previsions realitzades, l’impacte de la crisi del coronavirus, si les mesures de restricció de moviments no es prolonguen més enllà de la Setmana Santa, “s’estima que podrien afectar un terç de la facturació de l’any”.

La Cambra del Llibre alerta que la crisi del coronavirus podria afectar un terç de la facturació de l’any

Per això, també es va proposar a la Generalitat que els 13 milions d’euros que està previst destinar de més Cultura en els Pressupostos, vagin directament a pal·liar els efectes al sector cultural.

D’altra banda, el Grup Planeta va oferir ahir fins al 31 de març la descàrrega gratuïta d’alguns dels seus títols més emblemàtics (El código Da Vinci, de Dan Brown, o La sombra del viento, de Carlos Ruiz Zafón). El Grup 62 es va adherir a la campanya amb obres com Dins el darrer blau, de Carme Riera; Les veus del Pamano, de Jaume Cabré; o Gràcies per la propina, de Ferran Torrent.

tracking