SEGRE

AUDIOVISUALS PROJECTES

Incertesa a la Val d'Aran sobre el rodatge de 'The Crown'

El coronavirus obliga a suspendre l’enregistrament de la sèrie “fins a nou avís”

Alguns dels participants en el càsting, a l’hotel Tryp Vielha.

Alguns dels participants en el càsting, a l’hotel Tryp Vielha.HOTEL TRYP VIELHA BAQUEIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poca gent es veu durant aquests dies als carrers de Vielha i menys encara a les pistes d’esquí de Baqueira Beret, tancades a causa de l’estat d’alarma davant l’amenaça del coronavirus. De càmeres, ni rastre.

Aquests eren dos dels principals escenaris de la Val d’Aran que havien d’acollir aquest cap de setmana part del rodatge de la quarta i penúltima temporada de la sèrie de Netflix The Crown (vegeu el desglossament). Tanmateix, la pandèmia ha obligat a suspendre “fins a nou avís” l’enregistrament de les escenes a la vall, va explicar ahir a SEGRE Alberto López, segon tinent d’alcalde de Vielha e Mijaran. “Ara mateix estem centrats en temes més prioritaris, encara que l’última vegada que vam parlar amb els productors aquests seguien interessats en les localitzacions”, va assenyalar López. Tanmateix, des del sector hoteler cada vegada són més escèptics quant a la possible arribada de les càmeres i, després de tornar aquesta setmana els diners de les reserves a la productora, la seua esperança és gairebé nul·la. “Sabem que la intenció era gravar a les pistes d’esquí, però tard o d’hora la neu se n’anirà i sense aquesta no té gaire sentit seguir”, va explicar el director d’un dels principals allotjaments on havia d’allotjar-se l’equip de rodatge. Com ja va avançar aquest diari a començaments de mes, va transcendir que la productora de The Crown, una de les grans apostes de Netflix i la sèrie de més pressupost, havia elegit Aran com a set d’enregistrament per emular la Suïssa en la qual va estudiar de jove Diana Spencer, on va conèixer al qual acabaria sent el seu marit, Carles de Gal·les, l’hereu de la corona britànica, i en la qual van esquiar junts en diverses ocasions. Segons l’edil de Vielha, aquestes similituds podrien pesar més que la falta de neu, una cosa que “avui dia no hauria de ser cap problema”. “Pocs territoris s’assemblen tant a Suïssa com Aran, fins i tot el Govern va arribar a vendre la vall com la Suïssa catalana”, va remarcar.

Unes 200 persones per convertir la vall en la Suïssa de Diana de Gal·les ? Unes 200 persones, entre equip tècnic i artístic, havien de participar aquest cap de setmana en el rodatge de la sèrie a la Val d’Aran. Respecte als escenaris elegits, es trobava l’estació d’esquí de Baqueira Beret i diversos emplaçaments de la capital, entre aquests els interiors de l’Institut d’Aran i l’avinguda deth Solan. Així mateix, estava prevista la presència d’actors protagonistes en l’enregistrament. Com a mínim, s’esperava l’arribada d’Emma Corrin (Lady Di en la ficció) i Josh O’Connor, que ja va donar vida en la tercera temporada al príncep Carles. Els figurants havien de sortir escollits d’un càsting que va tenir lloc a l’hotel Tryp Vielha el 5 de març i en què van participar unes 200 persones. Dies més tard, es va organitzar un altre procés per completar l’equip tècnic.

tracking