SEGRE

INSTITUCIONS CULTURALS

Nous membres a l'IEC

L’Institut d’Estudis Catalans incorpora la psicòloga lleidatana Montserrat Castelló || També l’exconsellera Clara Ponsatí

Montserrat Castelló.

Montserrat Castelló.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha acordat incorporar cinc membres adscrits a la secció de Filosofia i Ciències Socials, entre els quals es troben la psicòloga lleidatana Montserrat Castelló, catedràtica de la facultat de Psicologia de la Universitat Ramon Llull; i la que va ser consellera entre el juliol i l’octubre del 2017 i catedràtica d’Economia de la Universitat de Saint Andrews (Escòcia) Clara Ponsatí. Segons va informar ahir la institució acadèmica, el ple celebrat el 13 de febrer va acordar incorporar, a més de Castelló i Ponsatí, la doctora en Dret Mercè Barceló (Barcelona, 1962); la doctora en Geografia Perla B. Zusman (Buenos Aires, 1964), vicerectora de l’Institut de Geografia de la Universitat de Buenos Aires; i el doctor en Geografia Valerià Paül (Barcelona, 1979), director del Centre d’Estudis Euroregionals.

Montserrat Castelló (Tàrrega, 1960) és llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1989), en la qual es va doctorar el 1993 amb una de les primeres tesis en català sobre l’ensenyament. Catedràtica a la Universitat Ramon Llull des del 2011, és autora d’un bon nombre de publicacions (llibres i articles en revistes especialitzades); ha participat com a ponent convidada en diversos congressos nacionals i internacionals. Experta en l’estudi dels processos psicològics que comporta l’activitat d’escriure, ha investigat sobre l’escriptura científica i acadèmica, el desenvolupament de la identitat investigadora i el sentit de la pertinença a la comunitat dels investigadors i la seua relació amb el fenomen denominat síndrome d’esgotament professional (burn-out).

Montserrat Castelló.

Montserrat Castelló.SEGRE

tracking