SEGRE

Circuit Urgellenc inicia una campanya solidària per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament

L'objectiu és evitar el tancament de les 33 sales de cinema que gestiona i salvaguardar la plantilla de 60 treballadors

Un fotograma del vídeo en què l'actor Miquel Sitjar expressa el seu suport a la campanya 'I Love cine de poble' del Circuit Urgellenc.

Un fotograma del vídeo en què l'actor Miquel Sitjar expressa el seu suport a la campanya 'I Love cine de poble' del Circuit Urgellenc.Circuit Urgellenc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc posarà en marxa dilluns la campanya solidària 'I love cine de poble', amb què vol activar la compra d'entrades anticipades amb grans descomptes en format paquet durant el període de confinament. En plena crisi sanitària del coronavirus, que ha provocat el tancament d'equipaments culturals com és el cas dels cinemes, Circuit Urgellenc posa la venda paquets de 10 i 20 entrades fins al mes de juliol a un preu de 53 i 100 euros, respectivament. Els clients que comprin ara les entrades podran bescanviar-les quan finalitzi el confinament. El projecte compta amb el suport de cares conegudes del cinema com ara Sergi López, Isona Passola, Andrea Trepat, Miquel Sitjar o Gaizka Urresti.

La iniciativa es basa en el projecte 'I love NY', impulsat pel dissenyador americà Milton Glaser a partir de mitjans dels anys 70. A més, en les sis poblacions amb cinemes que es mantenen gràcies als socis (Agramunt, Bellpuig, Mequinensa, Montblanc, Tamarit i Sarinyena), es posa a la venda un carnet d'abonament per 60 euros vàlid fins al 31 de desembre del 2020 i que permetrà a l'usuari anar a veure totes les pel·lícules programades durant els pròxims sis mesos.

El Circuit Urgellenc ha tancat un acord amb la plataforma online Eventum.365 per comercialitzar les entrades. Els clients, que les adquiriran per bescanviar-les quan finalitzi el confinament, podran accedir a la promoció a través de les xarxes socials Facebook i Instagram de la companyia o bé directament a través del web www.circusa.com.

Suport de personatges coneguts

Per dinamitzar la iniciativa solidària i fomentar la conscienciació, Circuit Urgellenc ha demanat ajuda a cares conegudes del món del cinema com ara Sergi López, Isona Passola, Andrea Trepat, Miquel Sitjar, Marta Romero, Gaizka Urresti, Belén Funés, Marçal Cebrián, Sergi Moreno, Tono Folguera, Maria Rodrigues Soto, David Verdaguer o Biel Rossell. Aquests personatges, juntament amb altres que s'hi puguin sumar, enregistraran un vídeo curt des del confinament de casa seva, en el qual demanaran el suport dels amics i clients habituals dels cinemes per salvar les seves sales de poble.

El responsable de Producció de Mitjans Audiovisuals del Circuit Urgellenc, Ramon Bochaca, explica que la proposta sorgeix "com una fórmula per buscar una sortida aquest període de dos o tres mesos, en els quals la companyia no pot fer cinema a les 33 sales que gestiona".

Circuit Urgellenc assenyala que la crisi sanitària global "generarà problemes a moltes persones, treballadors i empreses". Segons Bochaca, "tots els sectors de la població es veuran afectats, particularment el món de la cultura, que depèn absolutament que els usuaris acudeixin als teatres, als circs, a les sales de cinema per poder subsistir". A la vegada, "en el món del cinema, el problema s'agreuja, ja que des de fa uns anys el públic ha anat disminuint, sobretot en els pobles petits de Lleida i l'Aragó, on la densitat de població és molt baixa i la mobilitat entre els pobles és complicada", remarca.

Campanya paral·lela per fer arribar el cinema a les entitats socials

De manera paral·lela, Circuit Urgellenc ha engegat una campanya de micromecenatge en l'àmbit estatal en la qual ofereix al públic la possibilitat de comprar entrades solidàries que aniran destinades a entitats benèfiques. La iniciativa, iniciada aquest dijous i que es desenvolupa a través de la plataforma Goteo.com, ha tingut un gran èxit, recaptant més de 1.300 euros en 24 hores i assolint gairebé el 20% dels fons necessaris en un sol dia. La venda d'entrades a través dels abonaments estarà disponible a partir del pròxim dilluns 6 d'abril a les plataformes de Circuit Urgellenc.

Algunes de les entitats que es beneficiaran d'aquesta iniciativa seran les associacions Estel de Balaguer, Aprodisca de Montblanc, Amisol de Solsona, Crisàlida de Camporrells i l'associació Alba de Tàrrega o Tremp.

Circuit Urgellenc

Circuit Urgellenc és una empresa de Lleida que es dedica a l'exhibició cinematogràfica des de fa gairebé 80 anys. A través de la gestió de petites sales de poble, ha articulat la programació de cinema a les Terres de Lleida en forma de circuit itinerant, un format que s'ha mantingut fins a l'actualitat i que ha garantit que la cultura cinematogràfica hagi arribat arreu de Lleida i de la Franja de Ponent de manera continuada des de fa dècades.

Originàriament, Circuit Urgellenc portava una mateixa pel·lícula (amb els seus 7, 8 o 12 rotllos de cel·luloide) d'una vila a una altra per a projectar-la a tots els cinemes que formaven part del circuit. Avui dia, l'empresa gestiona la programació de 33 cinemes o sales municipals en diferents formats, des de programacions de cinc dies setmanals fins a mensuals. A més, la gestió es reparteix per gairebé tot Catalunya, l'Aragó i les Illes Balears.

 
tracking