SEGRE

OBITUARI

Mor a Lleida Josep Maria Benet i Jornet als 79 anys per coronavirus

Malalt d’Alzheimer des del 2015, ha mort a la residència Sant Josep a causa de la pandèmia de covid-19, segons ha explicat la seua filla

Josep Maria Benet i Jornet

Mor Josep Maria Benet i Jornet als 79 anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dramaturg i guionista barceloní Josep Maria Benet i Jornet ha mort als 79 anys, ha informat en un apunt en el seu compte de Twitter la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Benet i Jornet ha mort a la residència Sant Josep de Lleida. En els últims anys residia a la capital del Segrià a prop de la seua filla, segons ha explicat l'alcalde, Miquel Pueyo, al seu compte de Twitter. El dramaturg patia Alzheimer des del 2015, però ha estat la pandèmica de coronavirus la que ha acabat amb la seua vida, segons ha explicat la seua filla Carlota a les xarxes.

La residència Sant Josep de Lleida ha patit un brot de coronavirus i almenys vuit usuaris han mort i 27 es troben aïllats al centre.

El dramaturg havia dirigit destacades sèries de televisió com 'Poblenou', 'Rosa', 'Nissaga de poder', 'El cor de la ciutat' i 'Ventdelpà', i per les seues creacions va obtenir reconeixements com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

La seua filla Carlota Benet va recuperar les seues memòries recentment en l’assaig 'Papitu. El somriure sota el bigoti' (Columna).

tracking