SEGRE

POLÍTICA CULTURAL DIADA

El Govern veu “prematur” un Sant Jordi amb llibreries tancades

El gremi respon al conseller Buch que obrir “no té cap sentit”

Margarit, a la Caixa de les Lletres de l’Institut Cervantes a Madrid.

Margarit, a la Caixa de les Lletres de l’Institut Cervantes a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En ple estat d’alarma i de confinament (encara que relaxat), el conseller d’Interior, Miquel Buch, va encendre ahir un debat amb el sector de les llibreries amb la diada de Sant Jordi de protagonista. En una entrevista a El Punt Avui, Buch va considerar que és “massa prematur” dir que el 23 d’abril les llibreries encara estaran tancades (només obren les que venen premsa).

“Cal veure com evolucionem”, va assegurar. Per al conseller, la diada “ajuda moltes llibreries i tot el sector” i caldrà buscar “eines” per “mantenir algunes coses”. “Com podem combinar una celebració, una pandèmia i el comerç? Les solucions s’han d’anar ajustant a poc a poc”, va afegir.

El Gremi de Llibreters, que la setmana passada va anunciar un Sant Jordi alternatiu al juliol o a començaments de tardor, li va respondre a Twitter que “no té cap sentit obrir les llibreries” el 23 d’abril, ja que continuarà el confinament, de moment fins al 26. “La diada només pot celebrar-se amb totes les mesures de seguretat per a treballadors i conciutadans”, va afegir el gremi, que va recordar que aquesta festa és competència del sector i “no de cap altre actor, entitat o govern”.

tracking