SEGRE

Neix un festival en 'streaming' amb accent lleidatà

Comença el 18 i 19 d'abril amb música i acabarà el 25 i 26 d'abril amb literatura i arts escèniques

Tres dels quatre impulsors d'Ilerdam Videas: (d'esquerra a dreta) Carles Hernández, Jordi Prenafeta i Pilar Bosch.

Tres dels quatre impulsors d'Ilerdam Videas: (d'esquerra a dreta) Carles Hernández, Jordi Prenafeta i Pilar Bosch.Jordi Bresolí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La interrupció de la programació cultural pel confinament ha generat un augment d'iniciatives digitals, com la plataforma Culturacció de Lleida TV. És en aquest marc que neix a Lleida el 'desDeCasa Fest', un nou festival en línia de música, literatura i arts escèniques amb accent lleidatà. Començarà el cap de setmana del 18 i 19 d'abril amb actuacions musicals i acabarà el 25 i 26 d'abril amb literatura i arts escèniques. Per fer-ho possible i ajudar els artistes a seguir creant, es disposarà d'un sistema de taquilla inversa, és a dir, l'espectador decidirà quan val cada espectacle, performance o concert i podrà aportar el que vulgui, pugui o consideri un cop finalitzat l'esdeveniment. Les aportacions del públic aniran destinades directament als músics a través de Bizum o PayPal.

La iniciativa està impulsada per la plataforma cultural 'Ilerdam Videas' i vol promocionar els autors lleidatans. Meritxell Gené, Xavier Baró, Alu Spear, Lauzeta, Eira, Jordi Mestre, Vernal, Javier Solo, Berta Puigdemasa, Antoni Tolmos, Xavier Monge, Mínim o Lo Pardal Roquer són algunes de les veus que nodreixen el cartell del primer cap de setmana amb protagonisme musical.

En principi, el festival estava pensat per a dotze músics, però l'interès que ha generat la iniciativa ha motivat que ja siguin divuit les agrupacions musicals que oferiran els seus concerts. El festival està obert a noves incorporacions.

Les lletres i les arts escèniques prendran el relleu el següent cap de setmana amb lectures i dramatitzacions en directe per part d'autors i actors que donaran a conèixer les seves obres i interactuaran amb el públic que hi vulguin participar. Les actuacions en viu, d'uns 30 minuts de durada, es faran als comptes d'Instagram dels participants i posteriorment, es penjaran al canal de Youtube https://www.youtube.com/channel/UCf7EAA5WZtJtLwW7NVSv0Ow i a la pàgina del festival per facilitar-ne la visualització.

tracking