SEGRE

LITERATURA PREMI

Un escriptor de Tona guanya el Novel·la Breu de Mollerussa

Albert Canadell, amb ‘Rebrot de bosc’, sobre l’ésser humà i la naturalesa

Albert Canadell va agrair el premi en un vídeo que el consistori va publicar a les xarxes socials.

Albert Canadell va agrair el premi en un vídeo que el consistori va publicar a les xarxes socials.ALBERT CANADELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor Albert Canadell (Tona, Osona, 1963) va ser proclamat ahir guanyador del 32 Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb l’obra Rebrot de bosc. Es tracta d’una obra que té com a principal protagonista la naturalesa, amb uns personatges que decideixen allunyar-se de la civilització i viure en un barranc remot, un “paradís enganyós, en el qual intentaran refer les seues vides per provar de redimir-se”, segons va explicar l’autor a través d’un vídeo, que ahir es va publicar a les xarxes socials de l’ajuntament de Mollerussa. Un descobriment arqueològic permetrà al lector conèixer detalls sobre la vida al Neolític i analitzar la condició de l’ésser humà i el seu “precari equilibri amb l’entorn, la seua vulnerabilitat i, alhora, la seua fortalesa”, va afegir Canadell. “És, doncs, una debat sobre la possibilitat de construir un model de convivència diferent”, en paraules del mateix autor.

El guanyador dels 5.000 euros del premi treballa com a artesà joier i també es dedica a l’horticultura. Com a escriptor ha guanyat diversos premis com el Roc Boronat el 2011 amb Inesperat Walden. De fet, l’obra premiada a Mollerussa és una seqüela d’aquest text. Ha publicat obres com Terra d’esquelles (Emboscall, 2016). El premi de novel·la breu, organitzat pel consistori de la capital del Pla d’Urgell, va comptar amb la xifra rècord de 56 originals presentats. Pagès Editors publicarà l’obra guanyadora.

El certamen també va entregar un accèssit valorat en 1.000 euros a Àngels Blasco (Prat de Llobregat, 1952) per la novel·la Amics, relacions i secrets.

Un premi sense acte literari El premi es va donar a conèixer ahir a través de les xarxes socials de l’ajuntament i no en un acte literari celebrat al teatre L’Amistat, tal com s’ha dut a terme tradicionalment. És, doncs, la primera vegada a la història d’aquest certamen que no se celebra l’esmentat acte. I és que la pràctica totalitat d’esdeveniments de les festes de Sant Isidori s’han cancel·lat. Un dels pocs que es mantenen és la missa dedicada a aquest patró, que es retransmetrà a través del compte de Facebook de la parròquia local, avui dissabte a partir de les 11 del matí.

tracking