SEGRE

ESPECIAL

Llibreries Obertes, un èxit abans de començar la diada

La iniciativa solidària triplicava ahir a la nit les vendes de dissabte || El web compta amb 26 comerços lleidatans entre els 400 inscrits

Una imatge de l’Eix Comercial de Lleida durant el dia de Sant Jordi del 2019, que avui no es repetirà.

Una imatge de l’Eix Comercial de Lleida durant el dia de Sant Jordi del 2019, que avui no es repetirà.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa solidària Llibreries Obertes va tancar ahir la jornada amb prop de 30.000 llibres venuts –10.000 més que dimarts al matí–, de manera que s’ha convertit en tot un èxit a falta d’acabar Sant Jordi. La xifra d’ahir triplicava el nombre d’exemplars venuts dissabte, quan Òmnium Cultural va assumir aquest projecte iniciat per la cooperativa Som i l’agència Mortensen per ajudar el sector, i permetés a les llibreries rebre des del primer moment el cent per cent de l’import de la venda.

La iniciativa es basa en una pàgina web –llibreriesobertes.cat– que presenta un ampli catàleg amb prop de 7.000 novetats i clàssics literaris de 550 firmes editorials. L’usuari pot elegir el títol desitjat i la llibreria en la qual comprar-lo, així com on el recollirà quan finalitzi el període de confinament. La plataforma s’encarrega de fer arribar a cada llibreria l’encàrrec i l’import pagat per l’usuari. Així mateix, val a destacar que es tracta d’una iniciativa “doblement solidària” que busca donar resposta a l’emergència social del Covid-19, ja que el preu final del llibre es pot arredonir a l’alça i els diners es destinaran a programes socials.

Si al principi es van inscriure a la pàgina web unes desenes de llibreries de tot Catalunya, cinc a Ponent, l’èxit d’aquesta iniciativa ha fet que avui siguin quatre-cents els comerços participants que s’han afegit a una campanya que permetrà al sector llibreter ingressar al voltant de mig milió d’euros quan acabi la jornada d’avui.

Entre les llibreries que hi participen hi ha les lleidatanes Abacus, Caselles, La Sabateria i El genet blau (Lleida); Carlin, La Salvat, Purgimon i Papereria Papers (Seu d’Urgell); Espai Lector Nobel i L’Argonauta (Balaguer); Antoni Figueras, Estel i Sauret (Tàrrega); Tastalletres (Cervera); Dalmases (Mollerussa); Solé (Sort); Quaderns (Borges Blanques); Pellicer (Solsona); Singratalla, Bochaca i Central (Tremp); Chalamanch (Pobla de Segur); Abacus (Golmés); Issauna (Guissona); Saladrigues (Bellpuig); i La Pelli (Oliana).

A punt d’arribar als 30.785 llibres La iniciativa, nascuda el dia 23 del mes passat, es va marcar com a meta superar els 30.785 exemplars venuts, la mitjana de vendes diària del mes de març de l’any passat. Al tancament d’aquesta edició de SEGRE ahir a la nit, Llibreries Obertes s’havia quedat a poc més de mil llibres d’aconseguir l’objectiu. Així, tot apunta que avui no serà cap problema no només aconseguir-ho, sinó superar-ho.

tracking