SEGRE

ESPECIAL

Puigverd llueix els estendards de la fira de Sant Jordi

Avui a les 12.00 h, la tradicional processó

El carrer les Borges Blanques de Puigverd de Lleida llueix des de dilluns els estendards medievals.

El carrer les Borges Blanques de Puigverd de Lleida llueix des de dilluns els estendards medievals.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si hi ha un lloc on Sant Jordi és una mica més que roses i llibres és Puigverd de Lleida, un municipi que avui celebra la festivitat local i que des de fa catorze anys acull, el cap de setmana més proper al 23 d’abril, una fira medieval dedicada a la llegenda. Es tracta d’un esdeveniment molt arrelat entre els veïns, que davant de la impossibilitat de celebrar aquesta quinzena edició, no han dubtat a mostrar als balcons els estendards medievals, una de les icones més representatives de la fira.

“Són presents a tot el poble”, va assenyalar Noèlia Vallverdú, la presidenta de l’associació Sant Jordi, organitzadora de l’esdeveniment i impulsora d’aquesta iniciativa. “És una fira molt estimada a la comunitat i volíem mantenir-la d’alguna manera”, va afegir.

D’altra banda, els carrers de Puigverd seran avui escenari d’una altra tradició relacionada amb la festivitat: la processó de Sant Jordi, “l’única dedicada a la llegenda a tot Catalunya”, va remarcar l’alcaldessa, Sandra Barberà. Tindrà, tanmateix, una comitiva “alternativa”, ja que el capellà recorrerà els carrers sol, amb l’única companyia de la talla de Sant Jordi, i els veïns presenciaran la marxa des dels balcons.

tracking