SEGRE

ESPECIAL

Roses de Sant Jordi de porta a porta

Floristeries lleidatanes entreguen les flors a domicili al tenir tancades les botigues per la crisi || Preveuen vendre’n prop de 400.000 a tot Catalunya, un 5% de l’habitual

Carolina Sans, de la floristeria Carol de Lleida, preparava ahir els enviaments a domicili.

Carolina Sans, de la floristeria Carol de Lleida, preparava ahir els enviaments a domicili.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Que la crisi del coronavirus no venci Sant Jordi.” Sota aquest lema, els floristes catalans s'han aliat aquest any per mantenir viva la tradició, encara que sigui sota mínims i de forma simbòlica. Alguns comerços lleidatans han optat per repartir roses a domicili perquè la ciutadania pugui disfrutar de la diada sense saltar-se el confinament. Un d'aquests negocis és la floristeria Carol de Lleida, que té previst entregar prop de cinc-centes d'aquestes flors a través d'una empresa de missatgeria. “La campanya d'aquest any ha estat un projecte més sentimental que econòmic”, va explicar ahir la propietària de l'establiment, Carolina Sans, que malgrat registrar un descens en el nombre de vendes, va destacar que “la felicitat que senten els clients quan reben les roses a casa és tan bonica i emocionant que ens fa sentir molt orgullosos”. Amb preus que van dels 10 als 29,50 euros, depenent dels complements de la rosa, aquesta floristeria havia esgotat ahir el catàleg de productes. També la presidenta del gremi a Lleida, Anna Balañá, es va mostrar preocupada pel descens en la facturació, que en algunes floristeries superarà el 80%. Assegura que la campanya de Sant Jordi, amb la del dia de Tots Sants, concentra gran part del volum de negoci anual i “tardarem un any a tornar a aixecar cap d'aquesta crisi”. “La majoria dels nostres productes són peribles i quan ens vam veure obligats a aturar l'activitat per les restriccions de l'estat d'alarma vam haver de regalar totes les flors que teníem al magatzem per no tirar-les, la qual cosa es tradueix en una gran pèrdua de diners”, va destacar Balañá, que va fer una crida a la ciutadania per comprar en petites i mitjanes empreses per contribuir a la recuperació econòmica quan s'acabi el confinament. Com a única nota positiva, la presidenta del Gremi de Floristes de Lleida va fer referència a la polèmica per l'intrusisme i la competència deslleial al carrer, va apuntar que “en una situació tan excepcional com l'actual, l'ajuntament no ha pogut aprovar les llicències dels paradistes”. Si fa dos anys el sector havia previst vendre fins a set milions de roses per Sant Jordi en el conjunt de Catalunya, aquest any s'ha marcat com a objectiu assolir les 400.000, un 5% de l'habitual. Més enllà dels professionals del sector de la flor, Sant Jordi és una festa transversal en què també participen entitats socials, que aprofiten la diada per recaptar fons i que aquest any perdran una de les seues fonts d'ingressos anuals. Davant d'aquesta situació, entitats com l'Obra Social de l'Hospital Sant Joan de Déu, amb la campanya #RosesPelsVulnerables, han impulsat la venda de roses virtuals per internet.

D'altra banda, tres establiments de la Zona Alta de Lleida ofereixen aquests dies un pack especial que consisteix en una rosa, dos racions de paella de marisc i dos més de pastís de Sant Jordi, aportats respectivament per la Floristeria Arroyo, el restaurant Caravista i la pastisseria El Cisne.

tracking