SEGRE

TEATRE

FiraTàrrega manté l'edició d'enguany tot i que no descarta un canvi de dates

El certamen selecciona 18 projectes artístics en el programa de Suport a la Creació 2020

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega treballa per celebrar l'edició del 2020, ja sigui entre el 10 i el 13 de setembre tal com estava previst tot i preveient que es puguin mantenir restriccions, o bé amb una proposta alternativa. Aquesta podria comportar un canvi de dates i inclouria una part professional digital i, si fos possible, activitat artística presencial. L'organització preveu comunicar la decisió definitiva en els pròxims dies. D'altra banda, malgrat l'endarreriment provocat per l'emergència sanitària, FiraTàrrega ha seleccionat 18 projectes artístics en el programa de Suport a la Creació 2020. Tot i això, els assajos oberts i les activitats relacionades amb els espectacles del programa estaran condicionats en funció de les restriccions vigents.

Fins a un 18 projectes formen part del Suport a la Creació 2020 de FiraTàrrega, una iniciativa amb què el certamen vol contribuir a dinamitzar i acompanyar processos de creació escènica. L'estructura de l'organització es posa al servei dels creadors, que fan una estada de treball a Tàrrega o en altres municipis per donar forma i recorregut als seus espectacles i que es visualitza a través d'un conjunt d'activitats i assajos oberts a la ciutadania.

Aina Tur, Carla Farreny, Cia. Moveo, Cia. Pau Palaus, Eléctrico 28, Enmedio y Andrea Paz, Grandia/Martorell/Vilajuana, Haa Collective, Hands Down Circus (UK), Hermanas Picohueso, Íntims Produccions, Kamchàtka, La Industrial Teatrera, Magí Serra & Anamaria Klajnšček, Métrica bárbara, Rawscenography, Rui Paixão (PT) i Tombs Creatius, són les companyies seleccionades enguany.

El programa de Suport a la Creació preveu processos d'assessorament, residències de creació, assajos oberts i recerca de circuits de distribució per als espectacles en creació.

Tot i això, les residències artístiques, els assajos oberts i les activitats relacionades amb els espectacles del programa queden a l'espera de concreció en la mesura que ho permeti el procés de desconfinament durant les pròximes setmanes, segons assenyalen des de FiraTàrrega.

Novetats

Una de les novetats destacades d'enguany és la incorporació d'una quarantena de coproductors "còmplices" que se sumen a FiraTàrrega per fer realitat aquests espectacles. Entre aquests, s'inclouen els festivals Grec, Eufònic, LEME (Portugal), Sismògraf o Al Carrer de Viladecans, la fira Mediterrània o equipaments com ara Roca Umbert, el Konvent de Berga, L'Estruch, el Graner, la Nau Ivanow, La Central del Circ o el Teatre de l'Escorxador de Lleida, a més dels ajuntaments de Balaguer, Alpicat o la Bisbal d'Empordà, entre altres. L'objectiu es generar una xarxa de coproducció per garantir la producció en les millors condicions durant el procés de creació i construir un teixit de distribució sostenible que permeti donar sortida i recorregut comercial als espectacles.

La segona novetat ve donada per la signatura d'un acord de col·laboració amb la Universitat de Barcelona, gràcies al qual diversos alumnes del Màster de Gestió Cultural participaran en un projecte pilot de formació en gestió de talent i acompanyament en la producció tutoritzat per FiraTàrrega i que té l'objectiu d'aportar una mirada exterior i suport estratègic a les companyies integrades al programa Suport a la Creació.

Una altra novetat és la programació d'activitats no teatrals que tenen com a destinatari la ciutadania de Tàrrega i que estan relacionades amb les temàtiques comunes que es desprenen del contingut dels espectacles seleccionats. FiraTàrrega ha encarregat a una de les companyies, Íntims Produccions, l'anàlisi de les temàtiques i el disseny de les activitats. Els espectacles seleccionats comparteixen l'interès per disciplines com ara la intel·ligència artificial, la memòria, el treball artesanal, la ruralitat, la convivència entre tradició i modernitat, els espais físics i els espais virtuals, l'anonimat i les xarxes socials o la dissidència.

Aquesta programació "expandida" es concretarà, "quan les circumstàncies ho permetin", amb la producció d'un podcast sobre la memòria que es compartirà a les xarxes socials, un taller de ceràmica a l'Escola Ondara de Tàrrega i una 'jam' d'internet per reflexionar sobre algorismes, intel·ligència artificial i dissidències en la societat del control contemporània.

FiraTàrrega manté l'edició d'enguany tot i que no descarta un canvi de dates

FiraTàrrega manté l'edició d'enguany tot i que no descarta un canvi de datesFiraTàrrega

FiraTàrrega manté l'edició d'enguany tot i que no descarta un canvi de dates

FiraTàrrega manté l'edició d'enguany tot i que no descarta un canvi de datesFiraTàrrega

FiraTàrrega manté l'edició d'enguany tot i que no descarta un canvi de dates

FiraTàrrega manté l'edició d'enguany tot i que no descarta un canvi de datesFiraTàrrega

tracking