SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PARLAMENT

Pla de rescat cultural amb 42 milions

La consellera Vilallonga anuncia la reestructuració dels comptes del departament per afrontar les noves necessitats || L’oposició, contra “una operació de màrqueting d’escassa ambició”

La consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, ahir en la intervenció telemàtica al Parlament.

La consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, ahir en la intervenció telemàtica al Parlament.CONSELLERIA DE CULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va assegurar ahir que treballa en la reestructuració del pressupost del seu departament (que ascendeix a 314,8 milions) per afrontar aquest 2020 els efectes de la crisi del coronavirus, i va afegir que el total dels ajuts extraordinaris ascendirà a 42,02 milions d’euros. En la comissió de Cultura del Parlament, Vilallonga va anunciar mesures per minimitzar els danys en el teixit laboral, empresarial, institucional i creatiu de Catalunya: “Necessitem tot el pressupost i més per afrontar el pla de rescat de la cultura.” La consellera va descriure que el pla de rescat cultural tindrà dos onades. La primera (per 20,57 milions) passarà per préstecs; ajuts per fer front a interessos, per a danys i cancel·lacions i per a danys a empreses; i dèficit d’equipaments. La segona (per 21,49 milions) dedicarà ajuts a microempreses, reforç de línies de crèdits i de danys i nous dèficits d’equipaments.

L’oposició, en especial Cs i el PSC, va acusar Vilallonga d’“escassa ambició” i li va retreure aquest pla, que van qualificar d’“operació de màrqueting”. Per a Cs, el pla és “insuficient” perquè la pandèmia no sigui “irreversible” per al sector cultural.

El PSC la va criticar per “conformar-se amb els diners que hi ha, ja que amb el pressupost del 2020 no hi ha ni per on començar”. Els socialistes li van proposar un pacte per a la reconstrucció cultural, una cosa que també es va suggerir des dels comuns. CUP i PP també van titllar d’“insuficients” les mesures del pla.

ERC va avisar que les empreses culturals, “si s’endeuten, s’enfonsaran”. Per la seua part, JxCat va demanar avançar en l’estatut de l’artista.

tracking