SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES TEATRE

FiraTàrrega 2020, al carrer o virtual

El certamen decidirà ben aviat si manté les dates previstes, del 10 al 13 de setembre, o impulsa una edició digital || Programa de suport a 18 projectes de companyies, dos de les quals de Lleida

Imatge promocional del muntatge ‘Secrets’, que desenvoluparà la companyia de Bellpuig Tombs Creatius.

Imatge promocional del muntatge ‘Secrets’, que desenvoluparà la companyia de Bellpuig Tombs Creatius.TOMBS CREATIUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega va anunciar ahir que treballa amb la idea que el certamen pugui celebrar-se en les dates previstes, del 10 al 13 de setembre, encara que va avisar que, amb la previsió que encara llavors es puguin mantenir restriccions a la mobilitat o a la celebració d’espectacles per la pandèmia del coronavirus, sospesa una alternativa de transformació de la Fira de Teatre en dates a determinar que inclouria una part digital dirigida als professionals i, si fos possible, activitat artística presencial al carrer. La decisió es prendrà en els propers dies.

D’altra banda, FiraTàrrega sí que va poder anunciar els projectes que es beneficiaran del programa de Suport a la Creació que, com va destacar en un comunicat, “es fa més necessari que mai per contribuir a recuperar l’activitat d’un sector que s’ha vist paralitzat per la crisi sanitària, que ha provocat estralls en la pervivència d’alguns projectes artístics i ha compromès la viabilitat de festivals i espais d’exhibició”. Es tracta de divuit projectes de les companyies Aina Tur, Carla Farreny, Moveo, Pau Palaus, Eléctrico 28, Enmedio i Andrea Paz,

Grandia-Martorell-Vilajuana,

Haa Collective, Hands Down Circus, Hermanas Picohueso, Kamchàtka, La Industrial Teatrera, Magí Serra & Anamaria Klajnscek, Métrica Bárbara, Rawscenography i Rui Paixão i les lleidatanes Íntims Produccions i Tombs Creatius.

El programa ofereix assessorament; residències i assajos oberts (a l’espera de concretar-se les mesures de desconfinament) i recerca de circuits de distribució per als espectacles. Com a novetat, cinc dels projectes tindran un recorregut creatiu de dos anys i es programaran a l’edició de FiraTàrrega del 2021.

La Paeria, Alpicat i Balaguer s’hi sumen com a ‘coproductors’

Una novetat del programa de Suport a la Creació d’aquest any és la incorporació d’una quarantena de còmplices coproductors que se sumaran a FiraTàrrega per fer realitat els projectes teatrals, entre aquests el Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida i els ajuntaments de Balaguer i Alpicat. També donaran suport al programa festivals com el Grec de Barcelona, l’Eufònic de Sant Carles de la Ràpita, el Sismògraf d’Olot, la Fira Mediterrània de Manresa i el Leme de circ de Portugal, o equipaments com el Konvent de Berga i la Nau Ivanow i La Central del Circ de Barcelona. D’altra banda, també s’ha firmat un acord de col·laboració amb la Universitat de Barcelona pel qual alumnes del màster de Gestió Cultural participaran en un projecte de formació en gestió de talent i acompanyament a la producció tutoritzat per FiraTàrrega.

tracking