SEGRE

L'estat d'alarma augmenta el nombre de lectors

L'estat d'alarma augmenta el nombre de lectors

L'estat d'alarma augmenta el nombre de lectorsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els espanyols llegeixen més des que es va instal·lar l’estat d’alarma a causa de la crisi del coronavirus, en concret un 4% més, ja que si al febrer el nombre de lectors freqüents era d’un 50 % durant el confinament ha pujat un 54 %. Així ho demostra un estudi realitzat per l’empresa Conecta Research & Consultoria, consultora que també s’encarrega de l’elaboració del Baròmetre d’Hàbits de Lectura, que ha estat facilitat per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya. Un informe aquest els resultats del qual s’han obtingut a partir d’enquestes realitzades a una mostra de més de 600 individus.

Segons aquest document, els espanyols "valoren i reconeixen" els beneficis que la lectura els ha ofert durant aquest període d’estada a les llars. Per això, després de veure la tele i atendre trucades consideren que és la tercera activitat que més els ha estat "ajudant a suportar aquesta situació".

En aquest sentit, afegeix l’informe, si bé s’ha produït un increment de lectors en tots els trams d’edat, ha estat més gran entre la població adulta de menor edat.

Especialment significatiu, destaca el document, davant els 47 minuts de mitjana dedicats al dia en una situació de normalitat, el temps destinat a aquesta activitat s’ha incrementat fins els 71 minuts al dia. De fet, el 62 % dels enquestats reconeix haver dedicat més temps a la lectura en aquestes setmanes.

Quant a la temàtica de la lectura, els llibres de lleure (novel·les, poesia, assaig) continuen acaparant les preferències dels lectors. El 74 % d’aquells que han llegit alguna cosa durant aquests dies han llegit llibres de lleure.

L’estudi també ha observat un increment de la lectura en suport digital (ebook, smartphones, Tablet i PC). Davant el 29,1 % que reflectia el Baròmetre d’Hàbits de Lectura presentat el mes de febrer passat, ara, un 39 % han reconegut haver llegit algun llibre en aquest format. No obstant això, el llibre en paper es manté com el suport principal de lectura en tots els grups d’edat. El 84% dels consultats ha llegit llibres de lleure en suport paper.

 
tracking