SEGRE

El govern espanyol destina 76,4 milions d'euros a finançament i ajudes per al sector cultural

Es contemplen 38,2 milions a les arts escèniques i la música, 13,2 als cinemes i 4 a les llibreries

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes.

El govern espanyol destina 76,4 milions d'euros a finançament i ajudes per al sector culturalMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un reial decret que preveu 76,4 milions d'euros en ajudes per al sector cultural. Per una banda, es destinaran 20 milions d'euros per aportar liquiditat en forma de crèdits a les pimes per valor de 780 milions. A més, el decret preveu mesures específiques per a cada sector, com 38,2 milions per a les arts escèniques i la música, 13,2 per a les sales de cinema i 4 milions directes a les llibreries independents. Es preveuen prestacions d'atur per a professions intermitents i incentius fiscals per a rodatges. A més, es consideraran "estrenes comercials" les pel·lícules publicades en plataformes online, podent accedir així a les ajudes que es contemplen per a les estrenes en sales de cinema.

El ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, ha anunciat en roda de premsa posterior al Consell de Ministres el paquet de mesures específiques que va garantir fa dues setmanes per tal de frenar els efectes de la covid-19. Una de les fórmules triades és destinar 20 milions d'euros a la Societat de Garantia Recíproca (Crea SGR), que avalarà crèdits per valor de 780 milions a empreses audiovisuals, de les arts escèniques, de la indústria musical, del llibre i les belles arts. Cada àmbit accedirà a un mínim de 40 milions.

En aquest sentit, el ministre ha confessat que la liquiditat "no ha arribat com hauria al sector de la cultura". D'altra banda, el decret indica que els professionals podran rebre indemnitzacions en cas d'ajornament o cancel·lació de les actuacions contractades amb el sector públic, sempre que els contractes no superin els 50.000 euros. "És un decret just, meditat i justificat per pal·liar els danys causats en un sector fonamental", ha dit Rodríguez Uribes.

tracking