SEGRE

LLIBRES ESTABLIMENTS

Les llibreries de Lleida ja reben clients

Al cap de set setmanes tancada, la Caselles de Lleida apuja la persiana, només per a cites prèvies || Van obrir el 54% de botigues, segons el Gremi de Llibreters

La llibreria Caselles de Lleida ahir, que va atendre els clients amb cita prèvia a la porta del comerç.

La llibreria Caselles de Lleida ahir, que va atendre els clients amb cita prèvia a la porta del comerç.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les llibreries històriques de Lleida, la Caselles, en ple Eix Comercial, va reobrir ahir les portes després de set setmanes tancada al públic per la crisi del coronavirus. El seu responsable, Jordi Caselles, va explicar a SEGRE que “atenem les comandes encarregades a través de les cites prèvies per telèfon i entreguem els llibres a la porta, sense que la clientela pugui entrar a la botiga”. Seguiran la mateixa tònica durant aquesta setmana i només atendran de 10.00 a 14.00 hores. Caselles va reconèixer que “la jornada ha estat atrafegada perquè hem tingut moltes consultes telefòniques per informar-se sobre com ateníem i resulta una mica estressant estar tota l’estona pendent del telèfon”. Va comentar amb satisfacció que “hem tingut bastant moviment, entre trenta i quaranta persones”. Caselles va afegir que “si tot va bé, a partir de la setmana que ve la gent podrà tornar a entrar a la llibreria, amb limitacions, clar, i tenim ganes que això passi ràpid i tornem a atendre com abans”.

Per la seua part, la llibreria El Genet Blau va informar que espera reobrir portes el proper dia 12 (el dilluns 11 és festiu a Lleida) i que aquesta setmana treballen a porta tancada preparant l’establiment per reprendre l’activitat. Val a recordar que aquests comerços segueixen oberts a compres online i que un bon nombre de llibreries a les comarques de Lleida ja podien obrir anteriorment al vendre premsa o disposar de llicència de papereria.

Des del Gremi de Llibreters de Catalunya van assenyalar que ahir van obrir un 54 per cent dels establiments, un 16 per cent ho faran durant aquesta setmana i el 30 per cent restant, quan s’activi la fase 1, possiblement el dia 11.

Critiquen la tardança a publicar-se els detalls de la reobertura La presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, es va queixar de la “incertesa” al sector a causa que el Govern no va publicar al BOE fins diumenge a la tarda la normativa de seguretat per poder reobrir. Aquesta demora, i també entorn dels criteris d’interpretació sobre els ERTO, publicats l’1 de maig, “han dificultat enormement la previsió i preparació de les llibreries, la qual cosa explica que un 16 per cent no hagin obert i que un 30% s’esperin fins a la fase 1”, va afegir Ferrer.

tracking