SEGRE

Bloquejats 122 canals de Telegram que piratejaven revistes i periòdics

L'aplicació Telegram en un telèfon mòbil.

Bloquejats 122 canals de Telegram que piratejaven revistes i periòdicsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (Cedro) ha bloquejat 122 canals de Telegram, amb més de 380.000 usuaris, en els que es compartien milers de còpies pirates de llibres, diaris i revistes durant el confinament. Segons ha informat aquest dimecres Cedro, davant de l’increment de la pirateria en les aplicacions de missatgeria instantània durant aquest període de confinament, a finals del mes d’abril va sol·licitar a Telegram el bloqueig de més de cent vint canals on havia detectat que s’estaven compartint "de forma intensa" còpies no autoritzades de llibres, diaris i revistes. Així, segons expliquen, des de fa uns dies aquestes còpies il·lícites ja no són accessibles perquè Telegram ha bloquejat aquests grups.

"No és la primera vegada que aquesta aplicació de missatgeria col·labora amb Cedro en la lluita contra la pirateria digital. Tanmateix, mai no havíem arribat a acabar amb l’activitat il·lícita d’un nombre tan elevat de grups, especialment a través de la seua versió web, en els que s’estaven compartint còpies pirates d’obres dels nostres socis", ha dit Jorge Corrales, director general de l’entitat.

A més, segons Corrales, els serveis de missatgeria instantània, com Telegram o WhatsApp, "cada vegada són més utilitzats per distribuir i consumir còpies pirates de continguts literaris i informatius". I per això l’entitat que lidera ha intensificat la tasca de detecció d’aquests canals i sol·licitud de bloqueig dels mateixos.

Amb aquesta operació, Cedro vol demostrar que l’èxit en la lluita contra la pirateria rau "en la col·laboració dels diferents agents implicats, com ha ocorregut entre Telegram i la nostra associació,", i per això esperen que "serveixi d’exemple" per treballar en aquesta línia amb tots els operadors de servei i plataformes d’internet.

Així mateix, Corrales ha destacat que el sector editorial és "estratègic" per a Espanya, "tant per la seua dimensió cultural i educativa com pel seu vessant econòmic i generador de llocs de treball", i ha manifestat la seua confiança que "entre tots" s’aconsegueixi que la pirateria digital "no suposi un llast per a la cadena del llibre i les publicacions periòdiques".

 
 
tracking