SEGRE

LLIBRES COMERÇ

Les autores i el català triomfen al web Llibreries Obertes

Els títols dels lleidatans Mireia Boya i Carles Porta, entre els vint més populars

La llibreria L’Espiga d’Agramunt, la passada diada de Sant Jordi.

La llibreria L’Espiga d’Agramunt, la passada diada de Sant Jordi.SEGRE TÀRREGA

Creat:

Actualitzat:

Algunes llibreries ja van apujar dilluns la persiana, tot i que amb unes condicions i limitacions encara molt allunyades de la normalitat. Per això, la plataforma a internet Llibreries Obertes, liderada des d’Òmnium Cultural, continua funcionant fins que els clients puguin tornar a entrar als establiments per practicar el fins fa poc habitual tria i remena de llibres en prestatgeries i taulells.

Fins ahir, la pàgina web havia venut més de 51.200 exemplars de les 453 llibreries inscrites en aquesta promoció online, vint-i-set de les quals a les comarques de Lleida. Dels més de 7.000 títols que ofereix el catàleg d’aquest servei nascut per mitigar l’impacte negatiu a les llibreries de la crisi del coronavirus, val a destacar la popularitat dels llibres escrits per dones.

Aquesta plataforma a internet ja ha aconseguit vendre més de 51.200 exemplars en un mes i mig

Així, dels vint títols preferits pels compradors, tretze els firmen escriptores, que de fet copen les set primeres posicions. S’ha de descendir fins al vuitè lloc per trobar la primera firma masculina, Xavier Bosch, amb el seu últim èxit, Paraules que tu entendràs. El títol més popular d’aquest rànquing és Canto jo i la muntanya balla, amb el qual la poeta, artista i narradora d’Osona Irene Solà va guanyar l’últim Premi Anagrama de novel·la; seguit molt de prop per la poeta i narradora barcelonina Eva Baltasar amb Boulder, la segona entrega de la trilogia que va començar el 2018 amb la també aclamada Permagel.

Entre els vint títols més populars d’aquesta pàgina web que porta un mes i mig en marxa figuren al tretzè lloc Trencar el silenci, el llibre testimoni de l’aranesa Mireia Boya, i a la vintena posició Crims, del periodista i escriptor de Vila-sana Carles Porta, darrere de l’èxit del programa homònim de TV3.

També s’ha de destacar la preferència dels compradors pels títols en català. Entre els vint primers només s’ha colat una novetat en castellà, la nova novel·la d’Almudena Grandes, La madre de Frankenstein, a la catorzena posició.

tracking