SEGRE

MÚSICA ACTIVITATS

Marc Marzenit, en un exclusiu fòrum mundial sobre l'espai

El compositor de Mollerussa, entre els 15 elegits per una fundació alemanya

Marzenit va experimentar amb un teclat la música en gravetat zero fa dos anys en un vol parabòlic.

Marzenit va experimentar amb un teclat la música en gravetat zero fa dos anys en un vol parabòlic.FUNDACIÓN QUO ARTIS

Creat:

Actualitzat:

El productor i enginyer musical de Mollerussa Marc Marzenit formarà part d’un exclusiu grup de quinze professionals de tot el món de diversos àmbits seleccionats per la fundació independent alemanya Karman per “fomentar el diàleg i la cooperació entre líders globals en tecnologia, ciència, empresa, política i arts que busquen un impacte positiu a l’espai”.

El denominat The Karman Project va rebre més de dos-centes propostes de participació de tot el món, de les quals els organitzadors van seleccionar-ne al final només quinze, entre les quals la del compositor lleidatà, de qui es va valorar l’experiment The Zero-Gravity Band, que va estrenar fa dos anys en col·laboració amb l’investigador també de Mollerussa Albert Barqué-Duran.

Aquell projecte intentava comprovar de quina forma pot canviar la composició i percepció de la música, o de l’art, quan viatgem per l’espai, en condicions de gravetat zero.

Marzenit va mostrar gran “satisfacció, gairebé incredulitat”, que pugui formar part d’un club tan selecte de professionals, entre els quals hi ha l’astronauta francès Thomas Pesquet, de l’Agència Espacial Europea; el director del primer projecte espacial africà, el nigerià Isaiah Oniosun; el nord-americà Christopher Richins, fundador i director d’RBC Signal, empresa proveïdora global de comunicacions de satèl·lits; el també fundador i director de la companyia espacial privada pionera a la Xina Spacety, Feng Yang; el cofundador i responsable de la companyia alemanya de tecnologia de satèl·lits Berlin Space Tech, Tom Segert; o la investigadora de l’Agència Espacial Australiana Katherine Bennell.

“L’objectiu és intercanviar opinions, idees i coneixements per debatre sobre el futur de l’espai i de noves maneres d’impacte positiu, i compartir estratègies de comprensió d’aquest”, va comentar l’artista Marzenit.

De moment, l’estrena d’aquest think tank o laboratori internacional d’idees es portarà a terme a través d’una videoconferència la setmana que ve.

La pandèmia ha frenat les primeres cites a Munic i París La “immensa alegria” de Marc Marzenit per l’elecció per a aquest programa internacional s’ha vist una mica entelada perquè les primeres reunions previstes s’han hagut d’ajornar per culpa de la pandèmia del coronavirus. Aquest estiu ja tenien cites a Munic i a París per a unes trobades d’aquest grup d’elit amb ministres dels governs alemany i francès, respectivament, a més d’una visita a la seu a Tolosa de l’Agència Espacial Europea.

tracking