SEGRE

EQUIPAMENTS CORONAVIRUS

El Pirineu cultural, a l'espera

Museus i biblioteques continuen tancats, mentre estudien mesures concretes de seguretat || Pla del Govern per reobrir de forma “esglaonada i asimètrica”

El director de l’Ecomuseu, Jordi Abella, ahir en plena neteja.

El director de l’Ecomuseu, Jordi Abella, ahir en plena neteja.ECOMUSEU D’ÀNEU

Creat:

Actualitzat:

La fase 1 de la desescalada del confinament es va estrenar ahir al Pirineu i Aran –els únics territoris de Lleida–, la qual cosa permet la reobertura al públic de museus i biblioteques, això sí, amb restriccions i estrictes mesures de seguretat. Així, el departament de Cultura de la Generalitat va anunciar que elabora plans de desconfinament molt detallats per anar retornant a l’activitat cada equipament públic de forma progressiva i asimètrica per territoris.

Aquesta situació d’impàs es va traduir en el fet que la gran majoria d’equipaments culturals del Pirineu van seguir tancats i a l’espera de les instruccions concretes de la Generalitat així com dels estudis sobre les necessitats específiques quant a mesures de seguretat tant per a treballadors com per a visitants. El Museu Diocesà d’Urgell va informar que la reobertura es coordinarà amb la de tot el conjunt de la catedral de la Seu d’Urgell. Per la seua part, els directors de l’Ecomuseu d’Àneu, Jordi Abella; del Musèu dera Val d’Aran, Carla Del Valle, i del de la Con ca Dellà, Àngel Galobart, van coincidir a veure “difícil” obrir portes abans del juny. Al contrari, el Museu de les Papallones, a Ribera de Cardós, ja està a punt per reobrir, encara que “si no poden venir turistes, de poc serveix la fase 1”, va afirmar el seu responsable, Alfons Dolsa.

El sector de les biblioteques públiques també segueix la mateixa tònica. Per exemple, la directora de la de Tremp, Laura Fuses, va explicar que han d’adaptar l’espai a les limitacions requerides pels dos governs. Per la seua part, el Centre del Romànic de la Vall de Boí també prepara els protocols de seguretat per a les visites (equips de protecció, aforaments, horaris).

El director de l’Ecomuseu, Jordi Abella, ahir en plena neteja.

El director de l’Ecomuseu, Jordi Abella, ahir en plena neteja.ECOMUSEU D’ÀNEU

tracking