SEGRE

EQUIPAMENTS PÚBLICS INICIATIVES

Les biblioteques dels Pallars i la Ribagorça, unides a la xarxa

Difonen al blog ‘Tarter de Llibres’ publicacions relacionades amb el territori

Reunió de les biblioteques prèvia al desconfinament.

Reunió de les biblioteques prèvia al desconfinament.BIBLIOTECA PÚBLICA MARIA BARBAL DE TREMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que la unió fa la força és una cosa sabuda. Les biblioteques de les tres comarques amb menor densitat de població de Catalunya han portat a la pràctica aquesta màxima i s’uneixen a favor de la cultura i en defensa del territori.

Així naix el blog digital Tarter de Llibres, un projecte col·laboratiu entre les biblioteques públiques del Pallars Jussà, el Sobirà i l’Alta Ribagorça per donar difusió a publicacions que compleixin almenys un d’aquests requisits: que siguin obra d’autors d’aquestes comarques o que aquest paisatge sigui el protagonista dels textos.

‘Tarter de Llibres’ preveu fer el salt a una plataforma “més amigable” i amb “menys limitacions”

La iniciativa va sorgir fa un parell d’anys liderada per la biblioteca Maria Barbal de Tremp i compta, a dia d’avui, amb la participació dels equipaments de la Pobla de Segur, la de Sort, la d’Esterri d’Àneu, la del Pont de Suert, Maria Barbal de Tremp i el Bibliobús Pere Quart, que dóna servei a més de 3.000 quilòmetres quadrats de les comarques del Pirineu.

“La creació del blog va ser conseqüència de la dificultat que teníem per registrar publicacions locals malgrat ser nosaltres els equipaments que cobríem aquesta zona”, va explicar a SEGRE Laura Fuses, directora de la biblioteca de Tremp, que va afegir que “junts multipliquem el nostre coneixement”.

El projecte, obert a tot el món a través de la plataforma web tarterdellibres.wordpress.com i la xarxa social Twitter, s’ha convertit en un portal en el qual s’emmagatzemen i difonen tota mena de publicacions (llibres, tesis, reportatges, audiovisuals...) i s’anuncien presentacions i activitats culturals. A més, compta amb un cercador per donar amb qualsevol de les 1.300 entrades que suma el blog actualment.

El pròxim pas és fer el salt a una altra plataforma “més amigable que un blog, perquè aquest té limitacions de cara a l’usuari”, va assenyalar Fuses, que va afegir que ara mateix es troben en una fase de “reclamar més suport perquè el projecte pugui anar més enllà”.

Coincidint amb l’auge de les iniciatives virtuals per la crisi del coronavirus, a les cinc biblioteques d’aquest projecte pioner els ha sorgit ara una tasca més urgent: adaptar els seus equipaments per poder obrir com més aviat millor. I és que des de dilluns la regió sanitària del Pirineu i Aran està en fase 1 de desescalada.

tracking