SEGRE

PINTURA TÈCNIQUES

Josep Minguell pinta un fresc a l'ermita de Sant Eloi de Tàrrega durant el confinament

Josep Minguell pinta un fresc a l'ermita de Sant Eloi de Tàrrega durant el confinament || Commemora 50 anys de la troballa de la talla gòtica del sant

Minguell mostra el disseny complet que lluirà una paret de l’ermita quan estigui acabat.

Minguell mostra el disseny complet que lluirà una paret de l’ermita quan estigui acabat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista Josep Minguell ultima un mural a la fresca a l’ermita del parc de Sant Eloi de Tàrrega, que està previst inaugurar el proper 29 d’agost coincidint amb la commemoració del 50 aniversari de la troballa de la imatge gòtica de sant Eloi. Per a aquesta obra, que ocupa una superfície de 34 metres quadrats i que decora el cor, Minguell utilitza la pintura al fresc, una tècnica pictòrica mil·lenària en què l’artista local s’ha especialitzat, un dels pocs del món que la practiquen. Minguell va detallar ahir que ha pintat el mural durant el confinament, “fet que és essencial per als artistes, el confinament forma part de la nostra manera de viure”.

Al mural es poden veure dos referències a sant Eloi: “D’una banda, les mans de l’orfebre, com el creador i l’artesà, i de l’altra, la del bisbe que va edificar diversos monestirs en regions de França.” “També apareix com a teló de fons el parc de Sant Eloi, a través d’una mirada personal incidint en els arbres més singulars de la Mediterrània i de l’Urgell com les oliveres, les alzines, els ametllers en flor...”, va afegir. Es completa a la part inferior amb unes mans plantant arbres en homenatge a la tasca realitzada durant més de cent anys per l’Associació Amics de l’Arbre, entitat gestora del parc que també ha impulsat aquest mural.

L’artista va apuntar que la composició de l’obra compta amb diferents cercles per donar dinamisme visual i contrastar amb la rigidesa de les línies arquitectòniques que aporten la porta d’entrada i la vista del cor. Per a Minguell, “poder fer les meues aportacions a Tàrrega, que és la meua ciutat, és molt satisfactori”.

Minguell mostra el disseny complet que lluirà una paret de l’ermita quan estigui acabat.

Minguell mostra el disseny complet que lluirà una paret de l’ermita quan estigui acabat.SEGRE TÀRREGA

tracking