SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES FESTIVAL

L'Esbaiola't desafia el coronavirus i se celebrarà “garantint” la seguretat

Del 16 al 19 de juliol a Esterri d'Àneu

Una de les actuacions circenses de l’Esbaiola’t de l’any passat.

Una de les actuacions circenses de l’Esbaiola’t de l’any passat.ORIOL RIART

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival d’arts escèniques Esbaiola’t, que se celebra cada estiu a Esterri d’Àneu des del 2008, mantindrà les dates de l’edició número 13, del 16 al 19 del proper mes de juliol, encara que adaptant la programació, els espais i les infraestructures a les mesures de seguretat que corresponguin segons l’avenç de la pandèmia.

Així ho van comunicar ahir l’ajuntament aneuenc i la companyia de teatre La Baldufa, responsables del certamen, que van demanar paciència al no poder avançar encara la programació perquè “s’està redefinint per adaptar-la a les noves necessitats”. Per això, van traslladar els interessats a les seues xarxes socials i pàgina web, plataformes en les quals informaran pròximament de totes les novetats.

Tots els espectacles tindran un aforament limitat i la venda de tiquets serà exclusivament online

Aquesta nova edició de l’Esbaiola’t estarà marcada per la pandèmia de Covid-19 i implicarà canvis substancials. El primer és que tots els espectacles seran d’entrada limitada i es programaran en espais a l’aire lliure “per poder complir amb les distàncies de seguretat”. La venda d’entrades passarà també a ser exclusivament online. Així mateix, van afegir que es tracta d’un moment en el qual “cal tirar endavant amb les programacions, adaptant-les als nous temps”, perquè “després d’una situació com la que hem viscut de reclusió, aïllament social o pèrdues de gent estimada, la cultura és més necessària que mai per riure, reflexionar, sentir-nos vius i ser més crítics”, van sentenciar.

No serà aquesta la primera vegada que l’Esbaiola’t supera amb èxit els obstacles que troba en el seu camí. Sense anar més lluny, l’edició de l’any passat es va convertir en la més multitudinària fins a la data, a pesar de la pluja, una de les protagonistes de l’encontre.

tracking