SEGRE

EQUIPAMENTS CORONAVIRUS

La galeria Espai Cavallers i la Fundació Vallpalou de Lleida reobren al públic després de més de dos mesos de tancament

La galeria Espai Cavallers i la Fundació Vallpalou de Lleida reobren al públic després de més de dos mesos de tancament || Prorroguen les exposicions que van estrenar abans de l'estat d'alarma

553783_1.jpg

553783_1.jpgMAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

L’entrada de la regió sanitària de Lleida en la fase 1 de la desescalada del confinament ha suposat també una alenada d’aire fresc per a les galeries i espais d’art després de més de dos mesos de portes tancades. Així, la galeria d’art Espai Cavallers va reobrir ahir al públic amb l’exposició col·lectiva A&D. A d’Art i D de Dona, que va inaugurar tot just una setmana abans de decretar-se l’estat d’alarma i que prorrogarà fins al juny. La responsable de la galeria, Roser Xandri, va explicar que “he hagut de reprogramar exposicions, fins i tot cancel·lar-ne una sobre la passada festa major de Lleida”. Al juny té prevista una mostra de Josep Maria Cazares (Nocturn) i al juliol, una de Lily Brik (Vultus). Això sí, de moment les inauguracions amb la galeria a vessar de públic hauran de reinventar-se. “Estem estudiant que si s’inaugura un divendres, per exemple, l’artista ofereixi dos visites guiades a les 19.00 i 20.00 i dissabte, a les 12.00 i 13.00, amb grups limitats de convidats”, va avançar Xandri. De tota manera, “l’important és obrir per poder anar normalitzant la situació a poc a poc i que la gent perdi la por a sortir i aprofiti per disfrutar també de l’art”, va afegir.

Per la seua part, la Fundació Vallpalou també va reobrir les portes, prorrogant fins al 18 de juliol l’exposició Dibuixar els dies, del pintor, escultor i escenògraf Pep Duran, que exhibeix una seixantena de peces des dels anys 80 fins a l’actualitat. A la intensificació de la neteja i desinfecció de les sales i del gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants, s’ha sumat la retirada d’objectes que es puguin tocar i també dels fulls i dossier informatius.

553783_2.jpg

553783_2.jpgMAGDALENA ALTISENT

tracking