SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Nous estudis d'esports al Pallars Jussà i de confiteria a Agramunt

Més especialitats se sumaran a les anunciades mesos enrere a la Pobla i la vall Fosca || Educació crea sis cicles nous de FP i amplia l'oferta de Batxillerat

L’edifici Espai Raiers de la Pobla que acollirà l’institut de FP.

L’edifici Espai Raiers de la Pobla que acollirà l’institut de FP.AJUNTAMENT DE LA POBLA DE SEGUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur centre de formació professional d’esports que compartiran la Pobla de Segur i la Torre de Capdella a partir del curs vinent inclourà noves disciplines com busseig i espeleologia. Se sumaran a altres de ja anunciades el mes de desembre passat com esports d’hivern, escalada, piragüisme, socorrisme i formació per a tècnics de futbol i bàsquet.

L’ajuntament de la Pobla preveu constuir nous equipaments esportius, com una pista d’atletisme, una de pàdel i un camp de futbol a prop de l’Espai Raiers, on impartirà classes el nou centre. L’alcalde del municipi, Marc Baró, va explicar que la conselleria també projecta un rocòdrom, un gimnàs i sales per a especialitats. Està previst que el nou institut absorbeixi els cicles d’esports de muntanya que fins ara s’ha impartit a l’Institut la Pobla. A la Torre de Capdella, les classes es portaran a terme en un altre immoble encara per concretar.

Guissona tindrà un cicle dedicat a Elaboració de Productes Alimentaris en col·laboració amb BonÀrea

Educació ha creat sis nous cicles de FP a Lleida, entre els quals destaca el de grau mitjà de Fleca, Rebosteria i Confiteria a l’Institut Ribera del Sió d’Agramunt, gràcies a un conveni amb el gremi de torroners. Es tracta d’una activitat que ha donat fama a aquest municipi de l’Urgell. A l’institut de Guissona, s’impartirà un cicle d’Elaboració de Productes Alimentaris. Es farà en règim de formació dual amb l’empresa BonÀrea.

L’Institut Hug Roger III de Sort tindrà un cicle de Cuina i Gastronomia. Complementarà el ja iniciat l’any passat de Serveis de Restauració, també de grau mitjà i s’ampliarà i consolidarà l’oferta professional d’Hoteleria i Turisme. A l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega es farà un altre grau mitjà de Procediment del Vidre en Fred, que també serà dual amb l’empresa Cristec. El mateix centre estrenarà un grau superior de Gràfica Publicitària. Finalment, a l’Institut La Caparrella de Lleida s’impartirà un altre grau de formació professional superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ciberseguretat).

Així mateix, Educació també amplia l’oferta de batxillerat als instituts de Ribera del Sió (Agramunt); Alcarràs; Almacelles; Ermengol IV (Bellcaire d’Urgell); Joan Brudieu (la Seu); la Caparrella (Lleida); La Mitjana (Lleida); Maria Rúbies (Lleida); La Serra (Mollerussa) i Joan Solà (Torrefarrera).

tracking