SEGRE

MÚSICA PROJECTES

VÍDEO | Setanta veus contra el Covid-19

La coral Maristes de Lleida estrena un original vídeo format per 700 clips || Amb l'objectiu de fer valer el seu lema, 'Canta i estima', en temps de crisi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Combatre aquesta bestiola amb grans dosis de somriures i viure junts noves experiències.” Aquests són els objectius del nou vídeo musical de la coral Maristes, que ahir van fer realitat amb l’estrena oficial a YouTube. Es tracta d’una versió de la composició coral Zottel Marsch en la qual participen 70 dels cantaires d’aquesta formació lleidatana, donant veu cada un d’ells a diferents passatges de la cançó. I és que el vídeo està format per 700 clips –uns deu per a cada cantaire– que donen forma a un singular mosaic audiovisual en el qual cada finestra pertany a un registre vocal diferent: baix, baríton, tenor, soprano...

Els artífexs d’aquest projecte exprés –ideat i llançat a internet en poc més d’una setmana– són tres professors del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida: Carles Roldan, que introdueix la cançó en l’audiovisual; Gerard Riu, director de la coral; i Pere Pifarré, editor del videoclip. Aquest últim va explicar ahir a SEGRE que el projecte va servir com a “excusa” perquè tots els cantaires tornessin a estar “junts” malgrat la crisi sanitària, “creant una cosa que fos de tots i en què tothom se sentís representat”. “El lema de la coral és Canta i estima, una referència que vam tenir molt en compte en l’audiovisual”, va afegir Pifarré.

En el vídeo participen 70 dels 100 integrants de la formació, majoritàriament gent relacionada amb l’escola, com mestres i pares dels alumnes. Perquè tot sortís perfecte, Roldan va crear un vídeo tutorial que va fer arribar a cada participant amb les indicacions tècniques i artístiques necessàries per a la realització de cada un dels 700 clips, va confessar Pifarré, un fet que, pel que sembla, va tenir els seus fruits.

Els videoclips, una bona opció per amenitzar el confinament El vídeo de la coral Maristes se suma a projectes semblants que van nàixer amb la mateixa intenció: amenitzar el confinament. Un dels primers a veure la llum va ser el del cor Unicorn de la UdL amb l’orquestra Ensemble de la universitat. Les dos formacions van llançar el 22 d’abril un assaig virtual de Mirall que em mires, que s’havia d’estrenar a l’Auditori. Un dels vídeos més originals va arribar aquest mes amb versió dels Stay Homas adaptada per la família lleidatana Rovira Rodríguez.

En alguns fragments de la cançó canten a l’uníson gran part dels setanta cantaires.

En alguns fragments de la cançó canten a l’uníson gran part dels setanta cantaires.CORAL MARISTES

tracking