SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CREACIÓ

La lleidatana Lara Díez, autora resident a la Sala Beckett

Nova encarregada d'escriure una obra teatral durant la temporada 2020-2021

L’actriu i dramaturga lleidatana Lara Díez, seleccionada per la Sala Becket entre 95 candidatures.

L’actriu i dramaturga lleidatana Lara Díez, seleccionada per la Sala Becket entre 95 candidatures.SALA BECKETT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actriu i dramaturga lleidatana Lara Díez, un dels rostres més coneguts del programa Polònia de TV3 en el qual interpreta Inés Arrimadas, entre altres papers, és la nova autora resident de la Sala Beckett de Barcelona. Seleccionada entre noranta-cinc candidatures i prenent el relleu de Denise Duncan, Díez serà l’encarregada d’escriure una obra per a la qual rebrà una ajuda de 7.000 euros. L’autora resident també s’incorpora durant una temporada (del setembre d’aquest any a juliol del 2021) a l’equip artístic de la sala, sent partícip de les decisions i activitats que porten a terme.

“M’havia presentat moltes vegades a la convocatòria i quan divendres em van comunicar que m’havien escollit em vaig emocionar moltíssim, fins al punt de plorar”, explica a aquest diari Díez, que va redactar la sol·licitud a l’abril, en ple confinament. Assegura que la crisi sanitària ha tingut conseqüències “devastadores” per al món de la cultura, que ha propiciat un plantejament “més col·lectiu i interdisciplinari”. Així doncs, el nou projecte a la Sala Beckett ofereix “un espai per crear i dur a terme aquesta transformació cultural”. Malgrat que adverteix que la producció que ha d’escriure pot canviar en els pròxims mesos, apunta que “la idea inicial és una reflexió sobre les coses que ens passen a nivell col·lectiu i tot el que donem per fet a la nostra societat”.

L’equipament ha ampliat el programa d’autor en residència amb cinc ajuts de 2.000 euros cadascuna, que beneficiaran Víctor Borràs, Berta Prieto i Lola Rosales, Pablo Rosal, Salvador Sánchez i Roger Torns.

tracking