SEGRE

CaixaForum Lleida reobrirà les seues portes el pròxim 1 de juny

Les sales d’exposició comptaran amb la presència d’educadors que oferiran tasques de mediació a determinades franges horàries

L’actual exposició al CaixaForum Lleida, ‘Experiment any 2100’.

L’actual exposició al CaixaForum Lleida, ‘Experiment any 2100’.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació "la Caixa” ha anunciat la reobertura de la xarxa de centres CaixaForum a partir de dilluns vinent 1 de juny. Entre ells el de Lleida, que reprendrà la seua activitat de forma coordinada amb els altres centres i amb el triple objectiu de garantir la seguretat sanitària, reforçar la confortabilitat del públic en la seua visita, i consolidar la qualitat que caracteritza tots els projectes de l’entitat.

La directora general adjunta de la Fundació "la Caixa”, Elisa Durán, ha manifestat: «Aquest esforç per posar en marxa de nou tots els nostres centres culturals respon a la voluntat de regalar la ciutadania, després d’aquesta dura etapa, espais on recuperar el pols cultural, així com el benestar personal. La cultura s’ha demostrat més necessària que mai en aquesta crisi com a eina per obrir finestres al món en un moment en el qual la nostra realitat s’ha vist més reduïda».

Els centres culturals de la Fundació "la Caixa” tornaran a acollir els visitants complint tots els requisits previstos per les autoritats sanitàries a conseqüència de la crisi de la Covid-19, i reforçant els treballs de neteja i desinfecció. L’accés al centre es podrà realitzar de forma gratuïta a través de la reserva anticipada d’entrades en línia o bé la seua obtenció via presencial.

CaixaForum Lleida reobrirà estrenant exposició: 'Construint nous mons. Les avantguardes històriques a la Col·lecció de l’IVAM 1914-1945', fins el 10 de gener de 2021. La mostra proposa una nova lectura sobre el desenvolupament dels moviments artístics de les primeres dècades del segle passat, subratllant la seua llibertat, misteri i utopia. Com a novetat i de forma excepcional, les sales del centre estaran obertes durant el mes d’agost.

A les sales, clausurades des del passat 14 de març a conseqüència de la crisi sanitària, es reforçarà la presència d’educadors a determinades franges horàries, que orientarà els visitants i resoldrà els dubtes que puguin sorgir respecte al contingut de les exposicions.

Per a l’accés a les sales d’exposició, serà obligatori l’ús de màscara i dels dispensadors de gel hidroalcohòlic ubicats a l’entrada als centres. Seguint la normativa marcada per les autoritats sanitàries, els visitants podran accedir al centre de forma individual o en grup familiar, sempre mantenint una distància de seguretat de dos metres. No es realitzaran visites guiades ni les activitats programades abans de la crisi del coronavirus.

En aquesta primera fase, CaixaForum Lleida reobrirà en el seu horari habitual d’exposicions: de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h; els dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges i dies festius, d’11 a 14 h.

tracking