SEGRE

DESCONFINAMENT TEATRE

Castellserà desescala la cultura

Acollirà dissabte el primer festival de Lleida des de l'estat d'alarma || Presentat pel Mag Lari, en una hora es va omplir l'aforament de 120 persones

Improvisto’s Krusty Show, durant una actuació a la Festa del Bandoler.

Improvisto’s Krusty Show, durant una actuació a la Festa del Bandoler.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La masia Cal Monic, amb el suport de l’ajuntament de Castellserà, ha organitzat per aquest dissabte dia 30 de maig a les 22 hores el primer festival de la desescalada de Lleida. El certamen, que tindrà com a escenari aquesta masia, porta per nom Desescal-ART i els assistents (aforament limitat a 120 persones) podran gaudir de les actuacions dels artistes locals Campi Qui Pugui (teatre familiar), Improvisto’s Krusty Show (circ) i els músics David Pradas i Oriol Ginestà, tot això presentat pel Mag Lari, que està establert en aquest municipi de l’Urgell, on projecta obrir un museu de la màgia (vegeu el desglossament).

L’espai de Cal Monic estarà distribuït per unitats familiars d’entre dos i sis persones i l’aforament, limitat a l’ordre d’inscripció. De fet, en menys d’una hora des que es va anunciar ahir el festival, va quedar completament ple. De totes maneres, podrà seguir-se en directe per l’Instagram del consistori i és gratuït amb taquilla inversa. No hi haurà servei de bar (cadascú podrà portar les seues begudes), es recomana també repel·lent de mosquits, s’autoritzarà l’ús del WC només en casos especials i per accedir al recinte serà obligatori l’ús de mascareta.

L’alcalde, Marcel Pujol, va explicar que la iniciativa pretén “mostrar que a poc a poc anem tornant a la normalitat i ho fem amb la cultura, que no pot quedar al marge”, alhora que és una acció de “suport a les companyies teatrals i a les arts escèniques, que s’han vist especialment afectades per la crisi del coronavirus”.

Durant la vetllada també està previst presentar la programació de CastellSerà de Nit, que tindrà lloc les nits del mes d’agost en diferents racons del municipi.

La casa senyorial de Cal Tarragona serà un museu de màgia Josep Maria Lari, també conegut com Mag Lari i que presentarà el festival, projecta convertir Cal Tarragona, la casa senyorial més antiga de Castellserà, de principis del XVII, en un museu dedicat a la màgia. L’il·lusionista ja va explicar fa un any que “aposto per un museu en el qual passin coses de tot tipus” amb la finalitat d’oferir visites amb valor afegit. L’objectiu és que la gent pugui completar la visita amb tallers i activitats vinculades amb el món de la màgia i de l’il·lusionisme.

tracking