SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PRODUCCIÓ

El Centre de Titelles prepara un nou espectacle itinerant

Amb rerefons ambiental, es dirà 'Kujira', que significa balena en japonès

Actuació de l’elefant Hathi a la FiraTàrrega del 2017.

Actuació de l’elefant Hathi a la FiraTàrrega del 2017.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip del Centre de Titelles aprofita aquesta “aturada obligada” per desenvolupar el pròxim espectacle, que serà itinerant i tindrà un rerefons ambiental. La nova producció es titularà Kujira, que significa balena en japonès, i fa referència al protagonista, una balena blava que emprèn un llarg viatge perquè els humans escoltin el seu cant i el seu plor a fi d’alarmar-los sobre el canvi climàtic, la contaminació i l’explotació dels recursos del planeta.

Oriol Ferre, codirector del centre, va explicar que el format de l’espectacle està inspirat en Hathi, una altra producció itinerant també del Centre protagonitzada per un elefant de grans dimensions fabricat amb peces de PVC.

Kujira segueix una mica la línia de Hathi però amb una nova història, per la qual cosa podem seguir sortint de la nostra zona de confort, alhora que perfeccionem la disciplina de l’espectacle itinerant”, va explicar en aquest sentit Ferre, que va destacar que “el fet que l’obra no tingui text també ens obrirà més portes en circuits internacionals, ja que amb l’elefant Hathi ja hem pogut actuar a França, Dinamarca, Alemanya, Portugal, Itàlia...”.

Així mateix, Ferre va dir que encara estan perfeccionant el disseny de l’estructura de la balena i investigant com li donaran forma, però que la intenció és començar a fer proves de material d’aquí a un parell de setmanes per tenir l’espectacle enllestit abans que acabi l’any. En aquest sentit, encara no està decidit quan i on estrenaran el muntatge “ja que la situació actual és de total incertesa”, va concloure Ferre.

Una fira “diferent” al juliol Després d’ajornar la 31a Fira de Titelles d’aquest mes per la crisi sanitària, finalment els organitzadors van plantejar una solució d’emergència concentrant el certamen en un sol dia, el 8 de juliol, al Teatre de la Llotja. Així, públic i professionals podran gaudir dels espectacles de carrer al llarg de la jornada a la plaça i amb les corresponents mesures de seguretat, mentre que les companyies amb muntatges de sala oferiran a l’interior de la Llotja sessions “resumides” de les seues obres (uns 20 minuts de cada producció) només per als programadors.

tracking