SEGRE

EQUIPAMENTS EXPOSICIÓ

Lleida desconfina l'art

La mostra que obre dilluns a CaixaForum inclou obres de Breton, Duchamp o Sonia Delaunay || L'entrada és gratuïta i hi haurà educadors al recorregut

Una de les peces que es podran veure durant el recorregut del CaixaForum de Lleida a partir de dilluns.

Una de les peces que es podran veure durant el recorregut del CaixaForum de Lleida a partir de dilluns.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaForum de Lleida va obrir ahir per fi les portes, tot i que només per a la premsa. I va ser per presentar l’exposició que, a partir de dilluns, farà “reviure” als visitants les avantguardes històriques de la mà de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), referent internacional en l’art de les avantguardes del segle XX. La mostra Les avantguardes històriques 1914-1915. Construint nous mons es podrà visitar fins al dia 10 de gener, sense l’aturada de l’agost d’altres anys.

L’exposició, creada a partir del llegat de l’escultor Julio González, ofereix una relectura de les primeres dècades del segle XX a través de figures com André Breton, Marcel Duchamp, Joan Miró, Olga Rozanova, Alexander Calder, Sonia Delaunay, Josep Renau i Valentina Kulagina, entre molts d’altres.

L’exposició consta d’un total de 145 peces d’aquesta etapa de fotografia, pintura, collage i escultura

Així, consta d’un total de 145 peces d’aquesta etapa en diferents tècniques (pintura, collage, fotografia i escultura), estructurades de manera temàtica i no cronològica en cinc seccions per exposar la base del desenvolupament de la modernitat. El recorregut comptarà amb educadors per resoldre dubtes al públic. A més, es completa amb la projecció de quatre films: Anèmic Cinema (1926), de Marcel Duchamp; Entr’acte (1924), de Francis Picabia; Tiempos modernos (1926), de Charles Chaplin, o El cuirassat Potemkin (1925), de Serguei Eisenstein.

tracking