SEGRE

TEATRE DESCONFINAMENT

L'art escènic es desperta a Castellserà

El primer festival d'arts escèniques presencial de la desescalada penja el cartell de complet || Amb Mag Lari al capdavant, els artistes reivindiquen la necessitat de reactivar el sector cultural

El Mag Lari, establert a Castellserà, va dirigir l’espectacle.

El Mag Lari, establert a Castellserà, va dirigir l’espectacle.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mag Lari va aixecar ahir el teló del primer festival d’arts escèniques presencial de la desescalada a Lleida, Desescal-ART. Ho va fer a l’entorn de la masia Cal Monic de Castellserà, que es va omplir de públic de totes les edats, equipats amb mascaretes i asseguts en cadires per unitats familiars. El festival, que va penjar el cartell de sold out, va incloure les actuacions de companyies locals de diferents disciplines: Campi Qui Pugui (teatre familiar), Improvisto’s Krusty Show (circ), els músics David Pradas i Oriol Ginestà i el Mag Lari, que va presentar la gala i es va posar el públic a la butxaca amb el seu humor i la seua màgia.

Cristina Garcia, de Campi Qui Pugui, va afirmar que “la cultura també cura” i va defensar la programació d’espectacles en la “nova normalitat”. Garcia va dir que tenia “ganes” de tornar a actuar després de tres mesos i es va mostrar “il·lusionada però també nerviosa”. El Mag Lari, establert a Castellserà, es va expressar en la mateixa línia: “Tenim la sensació que no hi ha cap urgència a tornar a activar la cultura, i amb aquesta proposta volem fer reflexionar i evienciar que el sector pot començar a activar-se.”

Unes 250 persones, totes protegides amb mascaretes, van gaudir de les dos funcions a Cal Monic

Per la seua part, l’alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, va explicar que la iniciativa cultural perseguia un doble objectiu: “Posar de relleu els nostres artistes [tots eren locals] i mostrar als programadors que ja poden treballar per evitar deixar el sector cultural a l’estacada.” Pujol va reconèixer que “no és com abans perquè hem de seguir unes mesures sanitàries i de seguretat però és possible”. Aquestes mesures són inscripció prèvia, netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, cadires distribuïdes per unitats familiars i l’obligació de portar mascareta durant tot l’espectacle. Per a Pujol, el Desescal-ART “ha demostrat que la gent en té ganes, ens hem quedat desbordats, la primera funció va esgotar les localitats en menys d’una hora i, amb la predisposició de les companyies, vam organitzar una segona funció que també es va omplir en només nou hores”.

El festival Deseskal-ART estava organitzat per la masia Cal Monic amb el suport de l’ajuntament de Castellserà.

El Mag Lari, establert a Castellserà, va dirigir l’espectacle.

El Mag Lari, establert a Castellserà, va dirigir l’espectacle.X.S.

tracking